320 днів війни в Одесі: підсумки і оперативна ситуація (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 10 января 2023, 09:39
В ефірі одеського телеканалу "Перший Міський" підвів підсумки 320 днів війни - оперативна інформація за 9 січня 2023 року.
320 днів війни в Одесі: підсумки і оперативна ситуація (ВІДЕО)

Всі подробиці - у відеосюжеті телеканалу "Перший Міський. Одеса". Сама Одеса при цьому залишається без обстрілів.

Спочатку - аналіз ситуації у Бахмуті та Соледарі. Там захисникам України дуже важко через нову тактику постійного піхотного штурму, яку здійснюють росіяни. Через величезні втрати у техніці та через перевагу ЗСУ у точності та дальності важкої артилерії, росіяни ведуть постійни наступ невеликими групами легкої піхоти за підтримки лише легких засобів - гранатометів, мінометів, безоткатних гармат та інших вогневих засобів, на які ЗСУ не можуть розпорошити артилерійський вогонь. При цьому застосоються зеки з привтної військової компанії "Вагнер" у ролі "гарматного м'яса" незважаючи на обсяг втрат. Такою дорогою та самогубною ціною росіяни іноді досягають успіху - відтісняють захисників України з позицій, але лише для того, щоб ЗСУ потім перейшли в локальний контрнаступ та знову відкинули росіян.

Україна постійно отримує нову зброю, І зараз рівень постачання перейшов на новий етап, коли Захід зняв всі моральні та політичні перешкоди.

Для України передають ЗРК Patriot - передусім як протиракетну зброю, як засіб оборони проти балістичних ракет. Як російських "Іскандер", що майже закінчилися, так і проти тих, які росія може придбати у Ірана. Ті дві батареї, про які вже є домовленості про передачу, здатні прикрити два великих регіони України - наприклад Київ з Київською областю та Одесу з Одеською областю. Цього недостатньо, але ще є вже наявна система ППО, яка демонструє дуже велику ефективність при обороні від авіації, крилатих ракет та дронів.

Україна отримує важку бронетехніку. Перші 10 танків "Leopard", які надає Польща - це перший крок у передачі танків зразка НАТО, початку формування важкого ударного кулака для майбутнього наступу ЗСУ. Але, скоріш за все, його основу будуть складати американські танки "Abrams", яких просто є більше в наявності в резерві армії США. Також США надають, окрім вже звичних БТР М113, ще й важкі БМП "Бредлі".

Зазнає поразки на Чорному морі російський чорноморський флот. Він знизив свою активність та не виводить в море свої ударні кораблі з ракетами. Це пов'язано як з загрозою українських ударів у відповідь у морі та навіть у російських базах, так і з дефіцитом ракет та з конструктивними недоліками і несправностями російських кораблів.

comments powered by HyperComments