Масштабний удар росіян: над Одеською областю збили 21 ракету (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Четверг, 29 декабря 2022, 14:36
29 грудня росіяни таки спромоглися завдати масованого ракетного удару - і Одеська область стала однією з головних цілей агресорів.
Масштабний удар росіян: над Одеською областю збили 21 ракету (ВІДЕО)

Все ж таки росіяни спромоглися завдати відносно масованого ракетного удару, хоча напередодні вони відвели у бази всі свої ракетні кораблі, а застосування стратегічної авіації стало для них надскладною задачею. Вони вранці 29 грудня змогли вивести в море з Севастополя два надводні ракетні кораблі, до яких через годину-дві приєднався ще підводний човен. Також вони змогли задіяти певну кількість стратегічних бомбардувальників. І це сьогодні відбувся саме той удар, який росіяни планували здійснити 26-27 грудня.

Одеситів розбудив о половині шостої ранку сигнал повітряної тривоги, а через деякий час стало чутно роботу системи ППО.

 

Загалом росіяни випустили сьогодні 69 ракет, з яких 20 були морськими "Калібрами", а, відповідно, 49 - авіаційними. З цієї кількості загалом збили 54 ракети - 21 над Одеською областю, 16 над Києвом, 2 над Херсонською, 1 над Миколаївською областями. Ще 14 ракет знищили над іншими регіонами України. Судячи з того, що більшість ракет була збита над Одеською областю - росіяни змінили тактику ракетних ударів, спрямувавши основні свої зусилля саме на Одесу та її околиці з метою залишити одеситів без світла, води та опалення. При цьому значна кількість ракет летіли у напрямку Одеси саме з моря, в тому числі і авіаційних. Крім того, росіяни стріляли і на невеликі відстані переобладнаними зенітними ракетами С-300.

Однак є "прильоти" і є, відповідно, пошкодження об‘єктів електрогенерації та електромереж. Станом на 11.00 складна ситуація на заході України, Одеській та Київській областях. Задіяні аварійні відключення. Зокрема, в Одесі превентивно відключили світло майже скрізь та зупинили електротранспорт. В Одесі також не було кілька годин  води. Неподалік від Одеси внаслідок падіння уламків ворожої ракети пошкоджено житловий приватний будинок. Є пошкодження житлових будинків і в інших регіонах України.

Цікаво, що керовані росіянами начебто "одеські" телеграм-канали дуже активно розповсюджували ту інформацію, яку не можна показувати. 

Також вночі 28-29 грудня росіяни спробували завдати удар по Харкову іранськими дронами, запустивши 13 таких "балалайок". 11 з них знищила ППО.

Після ворожого удару у морі залишаються 6 російських кораблів, серед яких 3 ракетоносці без ракет.

Під час цього удару росіяни отримали достойну відповідь. На тому ж самому аеродромі в Енгельсі, базі стратегічної авіації, сьогодні десь об 11-й годині лунала повітряна тривога, працювала їх ППО. І був "прильот", наслідки якого поки що невідомі.

comments powered by HyperComments