Оперативна інформація 18 листопада: чому в Одесі немає світла (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Пятница, 18 ноября 2022, 13:13
Головні події 18 листопада - енергетичний блекаут в Одесі, та і по всій Україні також, міжнародне покарання росії за все ще з 2014 року, та дещо цікаве від Ізраїлю. Це 268-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
Оперативна інформація 18 листопада: чому в Одесі немає світла (ВІДЕО)

Як завжди, ми розпочинаємо огляд з подій в Одесі. З одного боку, все досить добре у тому сенсі, що нас не обстрілюють. А з іншого - і Одеса, і Одеська область майже повністю знеструмлені. Світло у багатьох одеситів не просто вимикають, а лише інколи вмикають. Введені не просто планові стабілізаційні відключення, а аварійні екстрені. 

Всі деталі - в нашому відеоогляді.

Після ударів 15 та 17 листопада ряд енергоблоків на атомних станціях довелося вимнути. Адже згенеровану електроенергію треба передати - а розподільчі підстанції та лінії електропередач пошкоджені. Тому зараз, наприклад, у Одеській області електрики не вистачає для 70% людей. І тому залишками потужності, які є, намагаються маневрувати - щоб електрика періодично була у всіх. Так буде тривати, як мінімум, ще пару днів - до кінця цього тижня. 

І тут треба нагадати всім ще раз. Є лише один винуватець всього цього - це росія. Це саме росія та її громадяни цілеспрямовано знищують українську енергетичну систему. Для чого? Щоб нам з вами було темно та холодно. Таким чином росіяни, які вважають українців своїм "братнім народом", демонструють свої братські почуття. Так само росіяни обходяться з усіма тими, кого вважають своїми братами - ми всі знаємо як, як в Маруполі, як в Ірпіні, Бучі, Херсоні та багатьох інших, вже звільнених від російського "братства" містах України.

І тому дуже важливо розуміти, навіщо вони це роблять. Щоб примусити Україну та її владу домовлятися з росією на її умовах - про що вчора заявив говорящий вусатий рот путіна пєсков. На що йому відповів голова дипломатії Єврсосоюзу Жозеп Боррель - що мир може настати лише тоді, коли на території України не може бути жодного росіянина.

На фронтах зараз без особливих змін. Та британська розвідка повідомляє про те, що росіяни закріплюються у тій частині Херсонської області, де вони залишилися. А наша розвідка фіксує намір росіян відійти від Дніпра взагалі, зі спробою створити лінію оборони між Дніпром та Кримом. Тим часом кількість "хороших русских" за даними Генштабу ЗСУ невпинно зростає та вже досягла на сьогодні 83 460 чоловік. 

На морі у росіян під час шторму патрулюють всьго 7 кораблів та катерів, серед яких один підводний човен з 4 "Калібрами". Вони знаходяться між Кримом та Новоросійськом.

Ізраїль дозволяє країнам-членам НАТО постачати Україні озброєння, яке містить ізраїльські компоненти, а також профінансувала закупівлю "стратегічних матеріалів" для України. 

Найновіший та найсильніший американський авіаносець "Джеральд Форд" на чолі багатонаціональної морського оперативного зєднання прибув до Європи - в Портсмут, Великобританія. Цей найсильніший у світі авіаносець буде стримувати російську політику. На авіаносці піднято прапор України в знак солідарності.

Міжнародний суд у Гаазі ухвалив рішення, щодо збитого малайзійського Боїнгу рейсу MH17 17 липня 2014 року. У вироку зазначаєтьcя, що пасажирський лайнер був збитий ракетою із ЗРК "Бук", запущеною з боку території, що була під контролем проросійських сепаратистів. Вироки отримали безпосередні винуватці - в тому числі Гіркін-стрєлков. Головне у цьому вироку - це юридичне визнання того факту, що непідконтрольні законній владі України території Донецької та Луганської областей знаходилися під фактичним контролем росії - і тому саме росія несе загальну відповідальність за все, що там відбувалося. Це ще один правовий цвях у кришку тої домовини, яка поступово закривається для всієї путінської росії. 

comments powered by HyperComments