Одеса стала ціллю нової російської інформаційної спецоперації (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Четверг, 17 ноября 2022, 18:35
Дуже цікаво іноді дивитися, що там пишуть російські пабліки в Телеграмі та соцмережах про Одесу. Ось і зараз через канал "Типичная Одесса" росіяни почали розповсюджувати відразу дві хвилі інформаційних спецоперацій з метою зневірити одеситів та створити в Одесі напружену ситуацію.
Одеса стала ціллю нової російської інформаційної спецоперації (ВІДЕО)

Є такий телеграм-канал "Типичная Одесса" на майже 100 тисяч підписників, адміністратор якого сидить на росії та розповсюджує серед одеситів російську пропаганду та інші інформаційні вкиди. І саме сьогодні оці росіяни почали через цей канал розганяти відразу дві інформаційних спецоперації, мета у яких одна - внести розбрат між одеситами, направити градус ненависті одеситів від росіян на місцеву владу та посварити Одесу з іншими містами України.

Перший момент. Зараз ми всі потерпаємо від масштабних аварійних відключень електроенергії. Причина їх відома - це російські удари по українській енергетичній інфраструктурі. Через це багато міст залишилися без електрики взагалі, а дефіцит електроенергії в енергостистемі примушує робити відключення і в Одесі. Тим паче, що сьогодні росіяни завдали удару і по Одеській області.

Саме тому почали розповсюджувати дві тези. Одна спрямована на те, щоб невдоволення цими вимушеними відключеннями направити на українську владу, а не на справжнії винуватців руйнування енергетичної інфраструктури - росію. А друга теза стверджує, що вся електроенергія, призначена для Одеси, передається до Львова - щоб посіяти розбрат між мешканцями двох значних українських міст.

Другий момент російської ІПСО. Вони у тому ж каналі "Типичная Одесса" почали закидувати пости, начебто, простих росіян, які "дуже співчувають" одеситам через відключення електроенергії та при цьому виражають повну байдужість до таких же незручностей у мешканців того ж Львова чи Києва. Тут же зовсім фейкова теза про відсутність ударів по Одесі через, начебто, особливе ставлення росії до Одеси. Насправді ж росія не завдає ударів по Одесі лише з двох причин: через дію "зернової угоди", яка забороняє росії бити по портовій інфраструктурі, з урахуванням низької точності російських ракет - це означає і відсутність ударів по портовим містам, а також через дуже ефективну роботу системи ППО.

Всі ці російські інформаційні провокації дуже примітивні і тому не мають жодного результату. Боже, які ж вони там кончені.

comments powered by HyperComments