Воєнні дії в Одесі і на фронті 4 листопада (ВІДЕО)

Пятница, 4 ноября 2022, 18:56
Головні події останніх двох днів в Одесі, в Україні, на фронті та у Чорному морі в нашому огляді - за 4 листопада, 254-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
Воєнні дії в Одесі і на фронті 4 листопада (ВІДЕО)

Як завжди, починаємо з Одеської області та Одеси. 3 та 4 листопада зрідка одесити чули повітряні тривоги, а вчора вранці до Одесі дійшов землетрус з епіцентром в Румунії.

З Чорного моря Одесі та іншим містам України загрожують сьогодні 2 російських ракетних кораблі з 16 ракетами "Калібр". І зараз це майже верхня межа можливостей росіян на морі - адже більшість їх кораблів виведені з ладу, а сам путін прохає Україну гарантувати безпеку чорноморського флоту - тобто, щоб Україна, яка не має жодного ударного корабля, не завдавала ударів по флоту росії. Ось така самі знаєте що, малята...

З морських портів Одеської області продовжується судноплавство зерновим коридором. Вже експортовано більше 10 мільйонів тон української аграрної продукції. До домовленостей повернулася росія - після того, як Ердоган дуже зрозумілою мовою пояснив путіну, що від путіна тут ніщо взагалі вже не залежить. Після цього сам путін гарантував Ердогану, що не буде застосовувати ядерну зброю.

На фронтах ситуація складна. На Донбасі росіяни намагаються йти в наступ. Між Луганською та Харківською областями росіяни намагаються не допустити вже наступу українських частин та самі роблять спроби контрнаступу. На південному фронті під Херсоном вони, за інформацією оперативного командування "Південь" ЗСУ, імітують відступ на лівий берег Дніпра - щоб заманити українські частини у пастку. Не виходить у них.

Росіян тричі впіймали на відвертій брехні. Перший раз - коли міністерство закордонних справ України наголосило, що наша держава не надавала жодних додаткових гарантій про "зерновий коридор", про які казав путін. Другий раз це зробила інспекція МАГАТЕ, яка перевірила українські ядерні та дослідницькі об'єкти та не знайшла жодних ядерних розробок чи підготовки до створення "брудної бомби", про яку телефоном спамив шойгу та розповідав на валдайському форумі путін. А третій раз це зробило міністерство оборони США, яке перевірило надану Україні військову допомогу та довело, що все озброєння використовується за своїм призначенням - робить так, щоб росіян на українській землі стало менше. Отже, і байка про розкрадання чи перепродаж наданої Україні допомоги теж виявилися кремлівсьою брехнею.

Ще британська та американська розвідка відкрито  заявляють, що росіяни створюють у своїй армії загороджувальні загони. А тим часом США надають новий пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів, який фінансує постачання Україні танків, бронетранспортерів, різноманітних дронів тощо. 

Таким чином, ми знову бачимо процес поступового та остаточного розгрому росії.

 

comments powered by HyperComments