Одесу росіяни обстрілювали ракетами: оперативна інформація 28 вересня (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Среда, 28 сентября 2022, 11:33
28 вересня наш огляд оперативної інформації також, головним чином, присвячений Одесі - через чергові спроби російських обстрілів Одеської області. Йде 216-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників, що відбувається на морі, на фронтах та як йдуть справи з військовою допомогою Україні. Що чекає путіна?
Одесу росіяни обстрілювали ракетами: оперативна інформація 28 вересня (ВІДЕО)

Увечері 27 вересня росіяни здійнили ракетний обстріл Одеси - це було під час повітряної тривоги біля 21-ї години вечора. У місті працювала ППО, було чутно два вибухи. Це були збиті обидві російські ракети, які росіяни випустили з літаків по Одесі.

Згодом з офіційного повідомлення оперативного командування "Південь" ми дізналися, що це росіяни випустили по Одесі дві ракети Х-59 з винищувачів Су-35 - і обидві ракети збили. Ось і два вибухи, що ми чули - це були знищені російські ракети. Обидва російські літаки злетіли з одного з аеродромів на території окупованого Криму. Щось давно там на авіабазах не було бавовни. Ще один такий Су-35 піднявся у повітря десь в районі окупованого Мелітополя, та випустив одну ракету Х-59 у напрямку Кривого Рогу - і цю ракету теж збили.

Агресори продовжують обстріли українських міст - за минулу добу було 10 ракетних та 17 авіаційних ударів, понад 105 обстрілів з РСЗВ. Від ворожого вогню постраждало понад 40 населених пунктів. Зокрема, Харків, Слов’янськ, Краматорськ, Миколаїв, Авдіївка та Мар’їнка.

До речі, вчора стало відомо про затримання зрадника, який коригував атаки російських безпілотників іранського виробництва, в тому числі і по воєнному об'єкту у селі Біленьке в Білгород-Дністровському районі, а також, можливо, і по Одесі. Це був мешканець міста Рені на півдні Одеської області. Тому слід зазначити, що СБУ дуже швидко останнім часом викриває та затримує ось таких ворогів. 

Ситуація на фронтах залишається приблизно такою ж, як вчора. На схід від Харківської області продовжується наступ ЗСУ - тут звільнено селище та залізничну станцію Куп'янськ-Вузловий, створена загроза оточення російських окупантів у місті Лиман. Це підтверджується заявами самих росіян про їх відступ з селища Колодязі північніше Лиману. При цьому оборона росіян стає сильнішою - по мірі просування ЗСУ до Луганської області.

У Донецькій області росіяни продовжують атаки, головним чином біля Бахмуту - з метою сковування українських сил, які могли б йти в наступ на інших напрямках.

Важкі бої продовжуються у Херсонській області. Окупаційні війська біля Херсону у скрутному становищі без забезпечення та поповнення. Продовжується вогневий контроль ЗСУ над переправами та тиловим забезпеченням росіян на лівому березі Дніпра.

На морі росіяни скоротили склад свого оперативного з'єднання чорноморського флоту. 28 вересня у морі перебувають всього 6 бойових одиниць, серед яких 3 надводні кораблі з крилатими ракетами "Калібр".

Продовжується судноплавство "зерновим коридором". Лише сьогодні в море вийшли 4 судна з 115 тис. тон вантажів. А загалом вже вийшли 235 суден, на яких експортовано 5,4 мільйони тон вантажів.

США готує черговий пакет військової допомоги. Вчора ми казали про пакет на 600 мільйонів доларів. А сьогодні стало відомо про підготовку ще одного пакету - вже на 1,1 мільярда доларів від США. Він включає в себе деяку кількість установок HIMARS та багато різних боєприпасів до них, антидронові системи, радіолокатори та інше спорядження.

Це така відповідь на російські псевдореферендуми - вони анексію, а їх за це HIMARS-ом.

Зауважу, що там у путіна все ще не відмовились від планів захопити Харків та Одесу. На що він сподівається - складно гадати. Та з тим мобілізованим гарматним м'ясом він не має можливості сподіватися ні на що. Перші з цих мобілізованих після 21 вересня вже потрапили у полон. У кращому випадку путін отримає дулю без маку. А загалом, ситуація на росії зараз така, що подальша доля путіна - закінчити свій шлях у якомусь там Іпатьєвському будинку або у бункері за прикладами царя Миколи ІІ або Адольфа Алоїзича.

Сатиричне відео: путін про мир з Україною та про свої плани щодо майбутнього росії.

comments powered by HyperComments