Оперативна інформація 27 вересня: удари по Одесі та Одеській області (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 27 сентября 2022, 10:50
Йде вже 216-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників, 27 вересня. Ми повідомляємо оперативну інформацію за сьогодні про спроби росіян атакувати Одесу та Одеську область, про ситуацію на морі та події на фронтах.
Оперативна інформація 27 вересня: удари по Одесі та Одеській області (ВІДЕО)

Пізно увечері 26 вересня росіяни здійснили чергову атаку Одеси за допомогою іранських дронів, які відомі під російською назвою "Герань-12", а оригінальну назву їх тут казати не можна - бо Ютуб чи Фейсбук за таке слово банить.

Все почалося після 21-ї години, коли було чутно вибух над морем північніше Одеси з боку житлового масиву Котовського. Після цього в Одесі оголосили повітряну тривогу. Потім інші безпілотники залетіли у повітряний простір безпосередньо над Одесою з боку моря десь біля Люстдорфу. По ним активно працювала ППО, було чутно вибухи. А місцеві телеграм-канали, які не вважають за потрібне дотримуватися інформаційної гігієни буквально майже у прямому ефірі показували знищення цих безпілотників та роботу нашої ППО. Зараз через кілька годин показати це хоча і не так актуально, та безпечно.

Вже після 23-ї години оперативне командування "Південь" повідомило про атаку Одеси та її околиць трьома іранськими безпілотниками та про те, що всі три іранські дрони були збиті. 

Потім біля 8-ї години ранку ВМС України над морем знищили ще три таких дрони, які летіли у напрямку Одеської області, повітряну тривогу не оголошували.

Згодом, з офіційної інформації Генштабу стало відомо, куди саме поцілили росіяни у Одеській області позаминулої ночі. Це було село Біленьке БІлгород-Дністровського району.

Продовжуються обстріли росіянами інших українських міст. Минулої ночі потужного удару було завдано по центру Миколаєва. А у Кривому Розі після влучень російських авіаційних ракет Х-59 виведено з ладу місцевий аеропорт з усім обладнанням.

На південному фронті ЗСУ продовжують вогневу блокаду російської армії на правому березі Дніпра, виконано за добу 250 вогневих завдань. Уражено 4 склади боєприпасів та 4 скупчення техніки та озброєння окупантів, позиції їх протиповітряної оборони. Біля Херсону на Дніпрі потоплена баржа, на якій росіяни намагалися переправлятися через річку. Чергова спроба росіян відремонтувати міст через Дніпро у Каховці знову закінчилася невдачею для них - все розстріляли.

На східному фронті відбувається щось дуже цікаве. Тут продовжується наступ ЗСУ, ймовірніше всього - з метою оточити росіян з півночі у місті Лиман, або змусити їх відступити під загрозою оточення. Одночасно "Укрзалізниця" відновлює пасажирські маршрути у Харківській області.

Але росіяни продовжують атаки українських позицій на багатьох ділянках фронту у Донецькій області. Ці атаки суто тактичного характеру та відволікають сили від головних напрямків.

На морі ситуація загалом без змін. Ядро оперативного з'єднання російського флоту - ті ж самі три надводні кораблі та підводний човен, які загалом мають 28 крилатих ракет "Калібр". 

У політичній сфері росіяни готуються до анексії окупованих територій після завершення за пару днів фейкових псевдореферендумів. І це не лише з метою якось закріпитися на окупованих територіях, а й мобілізувати місцеве населення, яке потрапило під окупацію, воювати проти України. На території самої росії все активніше розгортаються протести проти мобілізації, але системний характер вони набули поки що лише у Дагестані.

Тим часом, поки ще з 1 жовтня не запрацював ленд-ліз, США затвердили черговий пакет допомоги на 600 мільйонів доларів, який включає в себе, передусім, різноманітні боєприпаси. 

Україна ж не буде проводити якихось окремих мобілізаційних заходів у відповідь на те, що коїться у росії. І це означає, що навіть тотальна мобілізація не допоможе росії, яка все одно приречена.

comments powered by HyperComments