Агресори з росії завдали удари по інфраструктурі Кривого Рогу та Одеської області (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Среда, 14 сентября 2022, 21:10
Вдень 14 вересня росіяни ракетними ударами атакували Одеську область та створили смертельну загрозу для Кривого Рогу. Оперативна ситуація за сьогодні - коротко про головне.
Агресори з росії завдали удари по інфраструктурі Кривого Рогу та Одеської області (ВІДЕО)

Головне за 14 вересня в Україні та на фронтах у нашому відеосюжеті.

Україна закріплюється на визволених територіях. У всього кілька днів тому деокупованій Балаклеї вже працює пошта - і державна, і "Нова Пошта". Вже з 15 вересня туди відновлюють курсування пасажирського потяга з Харкова. Йде розмінування території.

На південному фронті ЗСУ тримають під вогневим контролем всю окуповану частину Херсонської області. Завдано чергових ударів по мостам та понтонним переправам через Дніпро та Інгулець. Звільнено селище Киселівка, яке розташовано на автомобільній дорозі та залізниці від Миколаєва до Херсона. Тепер між армією України та Херсоном залишилася лише Чорнобаївка - та сама Чорнобаївка, де всю весну та літо ми дивилися серіал з періодичного знищення окупантів-камікадзе, які мов леммінги натвпом перлися туди, де їх чекала невідворотна доля стати добривом для херсонських кавунів або вмістом чорних пластикових пакетів.

На морі спостерігається посилення активності російського флоту, який вдень 14 вересня тримав у готовності до ракетних ударів аж 6 кораблів - фрегат "Адмирал Макаров", три корвети та два підводних човни, всього з залпом до 40 ракет "Калібр" сумарно.

Сьогодні також оскаженілі від усвідомлення свого остаточного розгрому росіяни спробували завдати авіаційного удару по Одеській області - вперше ще з ночі 1 вересня. Але наша ППО спрацювала на упередження - і ця атака закінчилася ще до початку. При цьому десь над морем було чутно вибух.

Ще одну чорну справу росіяни зробили у Кривому Розі. У другій половині дня вони вісьмома ракетами обстріляли та уразили дамбу та гідротехнічні споруди Карачунівського водосховища у Кривом Розі - і 8 ракет у залпі говорить про те, що це був удар "Калібрами" з моря, повним ракетним залпом одного з кораблів. Хоча це міг бути і удар з стратегічних бомбардувальників Ту-95. Після цього рівень води у річці Інгулець на території міста почав швидко зростати, є загроза реальної повені та затоплення значної частини Кривого Рогу - і це повна катастрофа. 

Далі цитую слова президента України Володимира Зеленського:

"Країна-терорист і далі воює проти мирного населення. Цього разу – ракетні удари по гідротехнічних спорудах і спроба затопити Кривий Ріг. Все, що можуть окупанти, – це посіяти паніку, створити надзвичайну ситуацію, спробувати залишити людей без світла, тепла, води та їжі. Чи зможе це нас зламати? Аж ніяк.Чи чекатиме на них справедлива відповідь і відплата? Безперечно, так."

Як саме треба діяти з отакими терористами - ми знаємо. Їх тупо мочать у сортирі. Тому хай чекають. 

comments powered by HyperComments