Стратегічний провал росії (ВІДЕО)

Пятница, 26 августа 2022, 09:41
В ефірі телеканалу "Перший міський. Одеса" підвели підсумки перших 6 місяців війни.

Загалом, за 6 місяців війни росія не змогла досягти жодної своєї цілі у війні - ні знищити Україну, ні взяти Київ, ні відрізати Україну від моря. Натомість ЗСУ показали себе за ці півроку як одна з найкращих армій світу. Детальніше у відео.

Найбоєздатніша зараз частина російської армії знаходиться на правому березі Дніпра у Херсонській області - і опинилася в оперативній блокаді завдяки постійному вогневому контролю ЗСУ над мостами та імпровізованими переправами. 

Флот росії у перші дні війни мав можливості для досягнення панування на морі та навіть успішного десанту на узбережжя Одеської області. Угруповання з 12 великих десантних кораблів мало технічну можливість висадити 5-6 батальйонних тактичних груп з бронетехнікою та артилерією у південній частині Одеської області - від гирла Дунаю до Затоки. Натомість командування російського чорноморського флоту сподівалося, що всю "роботу" за кілька днів виконають інші російські сили - і тому розділило свої десантні кораблі між Чорним та Азовським морем і навіть не ризикнуло провести десантну операцію чи якусь іншу операцію проти Одеси. А потім росіяни декілька разів "підставили" свої кораблі під ракетні удари, які виявили повну безпорадність російської корабельної ППО проти сучасних ракет. Згодом, після звільнення острова Зміїний російський флот взагалі відступив з північно-західної частини Чорного моря до берегів Криму. І єдине, на що зараз спроможний чорноморський флот росії - це обстрілювати Одесу та інші українські міста ракетами з великої відстані. А кораблі російського флоту - це просто натовп "ракетних канонерок".

ЗСУ переходять на озброєння стандарту НАТО. І військова допомога США, Європи та інших країн поступово розширюється - як і у сфері звичайних озброєнь, так і високотехнологічної зброї. Останній пакет допомоги від США на 3 мільярди доларів - це допомога на довгу перспективу, з впевненістю у перемозі України над росією на полі бою.

Одночасно обсяги цієї допомоги такі, що дозволяють поступово "перемелювати" росію без провокування її на застосування ядерної зброї проти України.

comments powered by HyperComments