Військова аналітика за 15 липня: ракетні обстріли Одеської області та Дніпра з моря (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Пятница, 15 июля 2022, 22:52
15 липня росіяни обстрілювали ракетами Одеську область, Миколаїв, Дніпро, Краматорськ, Кременчук, Білу Церкву та ще багато українських міст.
Військова аналітика за 15 липня: ракетні обстріли Одеської області та Дніпра з моря (ВІДЕО)

День 15 липня, 142-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників, пройшов під знаком ракетних обстрілів.

У другій половині дня росіяни атакували трьома ракетами Одеську область. Одну ракету було збито, дві влучили кудись у поля чи сараї, не завдавши жодної шкоди.

Вранці росіяни обстрілювали Миколаїв, де влучили у два вищих навчальних заклади. Однак навіть руйнуванням університетів вони не зможуть опустити нас до свого вкрай низького інтелектуального рівня, навіть не сподівайтеся.

Ще один ракетний удар прийшовся на Дніпро. Там проблеми с постачанням питної води.

Більшість цих ударів вони завдавали з моря. Фрегати їх чорноморського флоту настільки бояться виходити у відкрите море, що запускають "Калібри" біля південного берегу Криму, навіть не закриваючи море для судноплавства - і ці ракетні пуски являють собою небезпеку для судноплавства, яхт та прогулянкових катерів. Росіяни, що з них візьмеш... 

Також слід зазначити, що значні сили російського флоту стоять у Новоросійську, якнайдалі від зони бойових дій. Це новий патрульний корвет проекту 22160, один підводний човен, два старі корвети та чотири великих десантних кораблі.

З іншого боку Чорного моря, у Болгарії, розпочалися щорічні морські навчання НАТО "Бріз". 

Продовжується судноплавство Кілійським гирлом Дунаю на півдні Одеської області. Це дуже серйозно розвантажує те скупчення торгівельних суден, яких біля гирла Дунаю накопичилося більше 90. Тим часом напередодні у Стамбулі сторони, скоріш за все, почали якось домовлятися про зняття морської блокади та відновлення судноплавства безпосередньо з Одеси. Принцип такий: робиться безпечний коридор, який частково розміновують. Торгівельні судна по ньому конвоюють ВМС України, також можлива участь одного-двох кораблів Румунії чи Туреччини. У самій Туреччині судна, які йдуть до Одеси, турки будуть перевіряти - чи не везуть вони зброю. А що росія? А росія обіцяє не заважати судноплавству по визначеному коридору. Чи віримо ми росії? Звичайно, ні. 

На фронті росіяни намагалися наступати у Донецькій області, але скрізь були відкинуті нашим вогнем та відступили. До речі, тепер на фронті вже є не лише ракетні установки HIMARS, а й перші одиниці М270. Вони відрізняються гусеничним шасі - не таким швидкісним, але більш пристосованим до фронтового бездоріжжя, а також можуть запускати не 6 звичайних або 1 далекобійну ракету, а удвічі більше - 12 або 2. Йдуть перемовини про постачання Україні ракет для HIMARS та М270 далекобійністю 300 кілометрів. До речі, сьогодні було знищено ще 4-5 російських складів боєзапасу у тилу. 

У самій росії зібрали позачергове засідання їх державної дупи. Ми чекали від нього чогось дуже поганого для, але це виявився просто "пук в лужу". Лише декілька другорядних кадрових перестановок. По перше, турнули з "Роскосмосу" Рогозіна, замінивши його на колишнього першого віце-прем'єра Борисова. А замість Борисова призначили такого собі Мантурова, який за весь час війни жодного разу нічого не сказав агресивного на підтримку так званої "спецоперації". Подейкують, що оцей Мантуров - це людина, яка представляє інтереси тих груп у російській владі, які можуть бажати домовитися про припинення війни. Тобто - домовитися про капітуляцію росії.

comments powered by HyperComments