Обстріл Сергіївки - це просто жалюгідна помста росіян за поразки на Зміїному та на морі (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Суббота, 2 июля 2022, 12:49
У студії одеського телеканалу "Перший Міський" разом із речником Одеської військової обласної адміністрації Сергієм Братчуком проаналізували останні ракетні обстріли та дійшли висновку, що це просто жалюгідна помста росіян за поразки на морі та на острові Зміїний.
Обстріл Сергіївки - це просто жалюгідна помста росіян за поразки на Зміїному та на морі (ВІДЕО)

Вночі 1 липня росіяни з трьох стратегічних бомбардувальників здійснили ракетний обстріл курортного селища Сергіївка поблизу Затоки та Білгорода-Дністровського. Три ракети влучили у 9-поверховий житловий будинок та дві бази відпочинку. Загинула 21 людина, багато поранених.

Росіяни стріляють по Одеській області та іншим містам застарілими ракетами Х-22, які розроблялися ще у 1958-1968 рр. і були призначені для ураження авіаносних з'єднань - які на той час та зараз мали і мають чи не найкращу у світі систему ППО. Частину таких ракет збивають українські ППО, але не завжди. Застосування таких ракет і стратегічної авіації проти цивільних об'єктів є водночас військовим злочином та ознакою безсилості та некомпетентності російського командування. Адже російський флот зазнав поразки і не може навіть підійти близько до Одеської області, а звичайні військові літаки росіян терплять втрати і бояться наближатися до Одеської області - тому що їх там зіб'ють. І тому росіяни вимушені використовувати стратегічні бомбардувальники. які випускають ракети з великої відстані.

Технічно ракети Х-22 здатні летіти більш ніж на 500 км, до 600 км. Але більш-менш точні ці ракети, якщо їх запускати на відстані менше 200 км - тоді вони влучають приблизно у район цілі з точністю до кілометра. При цьому ракета на останній ділянці польоту сама обирає найбільшу за радіоконтрастом ціль - їй "треба" величезний авіаносець, але у даному випадку найбільшою такою ціллю виявилася 9-поверхівка. І тому випуск даних ракет по мирному селищу якраз з такої дистанції, де вони мають найбільшу точність - це свідомо зроблена атака саме цивільного об'єкта, житлових будинків, тобто військовий злочин.

Відомо, звідки злетіли ці три бомбардувальника - це один з аеродромів Волгоградської області. Вже відомо номери самих літаків - це Ту22М3 з номерами 20840, 20841, 20842, І тому цілком можливо встановити - хто саме керував цими літаками, хто віддавав наказ і хто натискав на кнопки - щоб цих військових злочинців знайшла їх доля.

comments powered by HyperComments