Як росія воює за методами Першої та Другої світової проти сучасної української тактики ХХІ століття (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Понедельник, 13 июня 2022, 13:13
Розмова про тактичний та оперативний рівень фронту нинішньої війни росії проти України - в ефірі одеського телеканалу "Перший Міський".
Як росія воює за методами Першої та Другої світової проти сучасної української тактики ХХІ століття (ВІДЕО)

Декілька днів тому мав дуже цікаву розмову у телеефірі про оперативну та тактичну ситуацію на фронті Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.

Виявилося декілька дуже цікавих речей. Деталі у відеосюжеті.

Агресор, тобто росія, воює "за лекалами" часів Другої світової чи навіть Першої світової війни. Мова йде про піхотний наступ за артилерійським вогневим валом - це єдина тактика, яка дає зараз росії хоч якийсь успіх. Всі інші спроби вести маневрену війну сучасними методами зазнали у них нищівної поразки. Коли росія спочатку намагалася зайти в Україну колонами, сподіваючись на швидку капітуляцію - їх колони ефективно знищували протитанковими засобами. Коли вони потім намагалися вести маневрений наступ та висаджувати десанти - їх знищували.

Натомість армія України працює у стилі маневреної оборони, цінуючи життя кожного бійця. Українські частини мають добрий зв'язок, орієнтуються на місцевості, застосовують новітні технології для керування вогнем та розвідки.

Середній український солдат набагато краще оснащений за російського - і за рахунок бронежилетів, і медичного спорядження, і тактичного спорядження.

Український офіцер має набагато більше простору для ініціативи, для оперативного прийняття рішень для найкращого виконання задачі та збереження життя своїх людей. Українські частини, незалежно від їх формування та підпорядкованости, налагоджують горизонтальній зв'язок з "сусідами" та допомагають один одному без зайвої бюрократії та субординації. На одміну від цього російські офіцери жорстко зв'язані не духом, а буквою наказів та настанов, не мають зв'язку з сусідами, кожне рішення приймається не не місці, а десь далеко у штабі. Саме тому російські генерали через некомпетентність та несамостійність офіцерів середньої ланки вимушені керувати військами безпосередньо на полі бою - та гинути.

У якості висновку можна зазначити, що армія росії має величезну чисельну перевагу, особливо у артилерії, на деяких напрямках на Донбасі. Це єдина ділянка фронту, де у них є така перевага - і де вони йдуть у наступ у стилі Першої чи, у кращому випадку, Другої світової війни .Але росія залишаєтсья безсилою у протистоянні тактики та методам ХХІ століття у армії України.

comments powered by HyperComments