103 дні війни: Северодонецьк це як Сталінград (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Понедельник, 6 июня 2022, 09:01
Йде 103-тя доба Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Головні події на ранок 6 червня. І я дуже рекомендую послухати про історичну паралель битв за Северодонецьк та Сталінград.
103 дні війни: Северодонецьк це як Сталінград (ВІДЕО)

Минула ніч та сьогоднішній ранок пройшли в Одесі спокійно, без обстрілів. Остання повітряна тривога у нас була рано вранці 5 червня, на світанку. Багато одеситів чули вибухи.

Це були два ворожих ракетних обстріли сусідньої з нами Миколаївської області. Частину ракет збили над морем - саме ці вибухи було чутно в Одесі. Ворог обстріляв чорноморське узбережжя Миколаївської області, в тому числі порти та зерносховища. Таким чином путін вирішає проблему заблокованого в українських портах зерна, яке неможливо продати і вивезти - і тому сотням мільйонів людей по всьому світу загрожує голод через нестачу зерна. Президент росії вважає доцільним все це знищити: немає зерна - немає проблеми, а голод інших людей його не турбує. Так. ми знаємо, хто такий путін - це просто маленьке плюгаве хуйло.

Також напередодні вранці росіяни обстріляли Київ - вони поцілили по вагоноремонтному заводу в Дарниці. Бо подумали, що вантажні залізничні вагони - це танки.

Був черговий російський фейк про Одесу. Вони вчора знову написали про збитий під Одесою українській військово-транспортний літак АН26. Так вони пояснюють вибухи від збитих російських ракет. Але якщо вірити російським повідомленням про збиті українські літаки - то себе не поважати. Адже кількість повідомлень про збиті українські літаки набагато вища за кількість, власне, літаків - і росіяни повідомляють про те, що збили майже 1000 українських літаків із 143 наявних. Боже, які вони кончені.

На морі росіяни продовжують блокаду наших портів, у морі залишився один корабель з крилатими ракетами "Калібр". А тим часом в обхід морської блокади до порту Ізмаїл прямує караван барж, навантажених контейнерами.

Головні події на фронті відбуваються у Северодонецьку. За різними повідомленнями, росіян або поступово витісняють назад із центру міста до околиць, або просто успішно відбивають їх атаки. Але однозначним є те, що захисники Северодонецька отримали дуже значне підкріплення, а їх дії підтримує сучасна артилерія. За конфігурацією лінії фронту та за значенням битву у Севедородонецьку можна порівняти із Сталінградом. Обидва міста знаходяться на кінці витягнутої дугою лінії фронту на березі річки. Але у Сталінграді наступали німці на гострій частині дуги, кинули туди всі свої резерви, іх наступ було зупинено, а самі вони оточені. У Северодонецьку ж єдина відмінність у тому, що українські частини у витягнутій частині дуги обороняються, а наступаючі росіяни спочатку намагалися оточити українців, але не змогли. І зараз, як німці у Сталінграді, кидають у Северодонецьк всі свої резерви - і їх наступ захлинувся. Сталінградська битва стала кульмінацією подій Східного фронту Другої світової війни.

Тоді, у 1942 році, Гітлер кинув все у наступ на Сталінград, програв і більше не здобув жодної перемоги, постійно відступаючи - аж до своєї смерті у бункері. Зараз, у 2022 році, путін кидає все у наступ на Северодонецьк, програє і після цього так само поступово і заплановано йде до своєї жалюгідної смерті у бункері.

 

comments powered by HyperComments