99 днів війни: як ЗСУ знищують ворога (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Четверг, 2 июня 2022, 22:22
Завершується 99-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Головні воєнні події в Одеській області, на фронті і на морі за 2 червня.
99 днів війни: як ЗСУ знищують ворога (ВІДЕО)

В Одеській області панує спокій, обстрілів не було. Але ситуація залишається напруженою. Ворог продовжує кидати фейки про Одесу - на цей раз рашисти злякалися одеської школи, біля якої ще з радянських часів стояла у якості пам'ятника зенітка з Другої світової війни. Цікаво, гармати на Думській площі з фрегату "Тайгер" ще середини XIX століття вони теж бояться? Думаю, що так, рашисти злякаються навіть фігури козацького отамана Головатого з шаблею. Бо шабля - це зброя. Дуже непокоюсь за долю пам'ятника танку "На Испуг" - це колись була страшення зброя, яку дуже боялись окупанти, які хотіли захопити Одесу...

Зберігається мінна загроза: морські міни періодично викидає на берег. Тому жодних пляжів. Спочатку смажити рашистів, потім смажити себе біля моря.

На морі залишаються два російських кораблі з ракетами - це фрегати проекту 11356. Ще три великих десантних кораблі зараз прямують до Севастополя. Але вчора вони наробили багато лиха. Щойно президент США Джо Байден заявив, що проти постачання Україні такої зброї, з якої можна завдавати ударів по території росії. І відразу після цього росіяни завдали ракетного удару з моря - ракети влучили у залізничний інфраструктурний об'єкт у Львівській області, через що затрималась ціла низка пасажирських потягів.

Також росіяни обстрілювали Миколаївську область. Сам Миколаїв - з важких 203-мм гармат та РСЗВ "Ураган", "Ураганами" також обстріляли Очаків. Були ще й інші обстріли чорноморського узбережжя Миколаївської області - вранці деякі вибухи навіть було чутно в Одесі. Ворог обстрілює позиції українських військ, які йдуть у наступ у Херсонській області. Дивимось карту.

На іншій важливій ділянці фронту у Северодонецьку ситуація вкрай важка, але 2 червня вона вже не погіршуєтья. Скоріш навіть навпаки. У ході вуличних боїв українські частини не просто відбивають російські атаки, а ще й відганяють рашистів назад, відвойовуючи деякі квартали міста. Загалом росіяни продовжують обстрілювати майже всі позиції ЗСУ на Донбасі та намагаються робити якісь наступальні дії від Лиману. Однак і тут можна побачити зміни - російський наступ остаточно захлинувся навіть у Северодонецьку. Ще кілька днів росіяни будуть ще якось наступати "по інерції" - аж доки самі не перейдуть до оборони.

Розуміючи свою стратегічну поразку, росіяни намагаються посіяти розбрат між союзниками, розповсюджуючи фейки чи видернуті з контексту окремі фрази американських політиків. Наприклад, начебто про підтримку США італійського плану мирного урегулювання на основі територіальних поступок України заявила посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд - про що є лише один рядок у стрічці коротких новин "Нью-Йорк Таймс". Насправді ж пані посол сказала зовсім інакше - вона заявила, що США підтримають будь-яку мирну ініціативу, яка схвалена українським народом, а італійський план вона навіть не бачила. Ще один фейк пропагандони почали розганяти про начебто відмову постачати Україні американські літаки F-16. Спеціально передивився - насправді останні реальні розмови про американські літаки для України йшли ще у березні, а зараз Україна отримує запасні частини для наявних літаків та розібрані літаки "радянських" типів Су-25 та МіГ-29, що дозволяє збільшити чисельність Повітряних сил ЗСУ.

Тому не віримо фейкам, перевіряємо та фільтруємо інформацію. А росія не може досягнути успіху ані на фронті, ані у політичному сенсі, хоч і намагається відтягнути свій кінець. Та "нравится, не нравится, терпи моя красавица" - ось і росіянам доведеться на собі дізнатись, що означає для них чудове слово "гаплик".

comments powered by HyperComments