Бойові дії 27 квітня: ворожі удари по Одеській області та українська контратака острова Зміїний (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Среда, 27 апреля 2022, 12:42
Продовжуємо висвітлювати воєнні події у Одеській області - ситуація на ранок 27 квітня.
Бойові дії 27 квітня: ворожі удари по Одеській області та українська контратака острова Зміїний (ВІДЕО)

63 доба Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників розпочинається з активного обміну ракетними ударами в Одеській області. Але вся інформація - без ілюстрацій, так треба. 

Ще вночі оперативне командування "Південь" повідомило, що ЗСУ завдали удару по позиціям ворога на окупованому острові Зміїний, який територіально відноситься до Одеської області. Внаслідок успішного обстрілу російських позицій, у окупантів було знищено пункт управління та зенітно-ракетний комплекс "Стріла". 

Також було відзначено, що корабельне угруповання російського флоту у Чорному морі дещо скоротилося. Я поки що не можу сказати точно, куди саме взяв курс один з російських кораблів - на базу, цілим або пошкодженим, чи на дно за компанію до крейсера "Москва".

Однак, росіяни не вгамувалися і завдали повторного ракетного удару по тому ж самому мосту в Затоці, який вони невдало обстрілювали вчора. На цей раз керівництво "Укрзалізниці" підтверджує пошкодження мосту внаслідок обстрілу о 6:45. Однак, незважаючи на пошкодження мосту, електрички сполученням Одеса - Білгород-Дністровський та потяг Одеса - Ізмаїл в офіційному розкладі руху не скасовувались.

Це єдиний залізничний шлях на південь Одеської області та один з двох автомобільних шляхів туди. Скоріш за все, сьогодні слід утриматись від того, щоб іхати цією дорогою через Затоку.

Також ворог обстріляв Дніпропетровську область, Зеленодольску громаду та Кривий Ріг, а також околиці Запоріжжя.

На Донбасі продовжуються бої. Ворог дуже дорого платить за невелике просування на тактичному рівні, щодня втрачаючи десятки танків, бронемашин, артилерії та іншої військової техніки. На південному напрямку ворог намагається утримувати ті позиції, які займав раніше, але обстрілює українські позиції та Миколаїв. 

Продовжує загострюватись ситуація у Придністров'ї. Звідти масово тікають мешканці. А росія через пропагандистські пабліки та інші шляхи попереджує про свої майбутні ракетні удари по території невизнаної республіки - щоб потім звинуватити в них Україну. 

Україна поступово переходить на озброєння зразків НАТО. Саме про це йшла напередодні мова на зустрічі військових лідерів на авіабазі Раммштайн у Німеччині. Фактично, там створили постійно діючий орган для координації військового постачання в Україну з різних держав - щоб зброя надходила та, яка треба у тій кількості, яка потрібна. Це не виключає застосування Україною тої зброї, яка є зараз і яка ще досі постачається "радянського" стандарту. Але, на прикладі важкої артилерії ми можемо зауважити, що стандартний НАТОвський калібр 155 мм дає змогу застосовувати більш могутні, більш далекобійні та більш надійні боєприпаси у великій кількості - порівняно зі старими 122-мм та 152-мм артсистемами радянського зразку.

В комплексі із постійним кількісним та якісним зростанням сил ЗСУ вже зараз можна казати, що українська армія вже зараз по сумарним бойвим можливостям зрівнюється з російською - компенсуючи чисельну перевагу росіян перевагою якісною у озброєнні. І це дуже погані новини для росії, яка вже зараз ризикує зазнати цілковитої поразки на полі бою.

comments powered by HyperComments