Як над Одесою збивають ворожі безпілотники та ситуація на фронтах (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Вторник, 19 апреля 2022, 10:20
ЗСУ забезпечують надійну оборону Одеси - у місті та області все спокійно. Але ворог розпочинає наступ на Донбасі. Огляд основних подій на ранок 19 квітня.
Як над Одесою збивають ворожі безпілотники та ситуація на фронтах (ВІДЕО)

19 квітня розпочинається 55-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Ситуація в Одесі залишається стабільною завдяки злагодженій роботі сил оборони. Лише вночі в Одесі була повітряна тривога - коли її оголосили по всім областям України. В Одесі триває перерозподіл оборонних споруд.

НапередоднІ вдень 18 квітня над Одесою було збито ворожого безпілотника, який намагався проводити повітряну розвідку. Але вночі та вранці такі спроби розвідки території Одеської області продовжувалися. Сьогодні вранці 19 квітня теж було чутно роботу ППО - та збито ще один безпілотник.

Коли ми вчора говорили про підготовку російських підрозділів морської піхоти до висадки десанту в контексті можливості цього малоймовірного десанту в Одеській області, то дещо помилились. Ворог свою морську піхоту готував не для того, щоб застосувати за прямим призначенням. Морська піхота росії воює просто на фронті на сході України та вже поступово перемелюється силами ЗСУ: наприклад, ворожа 126 бригада берегової оборони вже зазнала 75% втрат. А 810 бригада російської морської піхоти вже втратила 158 бійців вбитими, більш як 500 пораненими та 70 зниклими без вісті. І тому ще раз наголошу - ніякого морського десанту в Одеській області не буде взагалі - висаджувати немає кого. І російські кораблі навіть не зможуть підійти близько до берега - тому що їх знищать ракетами, як це було з крейсером "Москва".

Російський флот відійшов від узбережжя Одеської області більш як на 200 кілометрів. Але у них залишаються в морі 5 надводних кораблів з ракетами "Калібр".

В Одеській області чотири пункти пропуску через кордон будуть модернізовані - для полегшення прикордонних процедур для людей з обмеженими можливостями. 

Одеса надає допомогу Миколаєву, де вже кілька днів немає води через пошкодження водопроводу від російських обстрілів. З Одеси відправляють туди цілі машини з водою - питною та у автоцистернах. Ворог намагається проводити наступальні дії в Херсонській області, щоб вийти на адміністративні кордони Миколаївської області.

Розпочався напередодні ввечері той самий масштабний наступ росіян на Донбасі. Почався він з масованого обстрілу українських позицій по всій лінії фронту. Також ворог обстрілював Миколаїв. Але успіху росіяни не мали. На території Донецької та Луганської областей біля Рубіжного та Попасної відбито сім атак ворога, знищено десять танків, вісімнадцять одиниць броньованої та вісім одиниць автомобільної техніки, одну артилерійську систему. Також за минулу добу було збито один ворожий літак, дві крилатих ракети та чотири оперативно-тактичних безпілотники, включаючи сюди і згаданий вище безпілотник над Одесою.

Тим часом за даними американської та британської розвідки до половини або навіть більше батальонних тактичних груп росіян виведені з ладу та небоєздатні. Той наступ, який вони ведуть - проводиться залишками тої армії, з якою росія напала на Україну. Поповнити свою армію без запровадження загальної мобілізації росіяни не зможуть від слова "ніяк". І тому зараз, коли наступ на Донбасі буде відбито - то виявиться, що росія залишиться без армії взагалі і зазнає поразки - як на полі бою, так і загальної, стратегічного масштабу.

Ось просто приємно бачити, як путін кожним своїм кроком наближає росію до загибелі. А Україна з кожним днем наближається до остаточної перемоги над росією у війні, де український народ захищає своє життя та свою свободу.

 

comments powered by HyperComments