38-й день війни: що відбувалося в Одеській області

Александр Вельможко  |  Суббота, 2 апреля 2022, 22:22
Головні події 38-го дня Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників - 2 квітня. Минулого вечора росіяни обстрілювали ракетами околиці міста Южний в Одеській області, становище на фронтах
38-й день війни: що відбувалося в Одеській області

Розпочнемо з того, що стало відомо, куди саме напередодні росіяни стріляли ракетами. Деяку інформацію розповів мер міста Южний Володимир Новацький. За його словами, ракети завдали деякої шкоди неподалік від міста та його територіальної громади. Наголошу, що відразу після удару оперативне командування "Південь" заявило, що російські ракети не досягли цілей через роботу нашої протиповітряної оборони - тобто, ракети були збиті десь біля Южного, що між Одесою та Коблево. 

Також протягом дня 2 квітня Генштаб ЗСУ оприлюднював інформацію про незвичну активність у сусідньому з Одеською областю Придністров'ї. На території невизнаної республіки були якісь передислокації місцевих формувань та розташованого там невеликого російського миротворчого контингенту. Ближче до вечора стала надходити інформація, що самих приднестровців росіяни змушують щось робити на свою підтримку. Але трохи заспокою одеситів. Ті сили, які має власне Придністров'я та російський контингент дуже невеликі і не можуть стати реальною загрозою для Одеси. Але звідти можуть засилатися до Одеської області диверсійно-розвідувальні групи, та загалом все це відволікає деякі сили української армії.

В Одеській області біля Дальнику сьогодні знайшли аж 140 артилерійських снарядів калібру 76 мм часів Другої Світової війни.

На фронтах ситуація наступна. 

Протягом минулої ночі та дня 2 квітня ворог обстрілював ракетами Кривий Ріг, залізницю у Павлодарському районі Дніпропетровської області, Дніпро, Полтаву та Кременчук. 

Сьогодні повністю звільнено від вороге всю територію Київської області - і це добре. Але звільнені міста та села - зруйновані, частково заміновані, розграблені. Триває визволення Чернігівської області. Росіяни втікали з Київської області на територію білорусі - і там багато ії військових залишаютья на лікування від променевої хвороби. Адже вони були настількі дурні, що вирішили зробити собі позиції у зоні радіоактивного забруднення. От і тепер російські солдати перетворюються на радіоактивний попіл - саме по наративам російських пропагандистів, які мріяли про радіоактивний попіл...

Натомість є ознаки спроб наступу росіян на Донбасі з метою оточення українських військ у зоні ООС та захоплення міст Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна та інших. Всі спроби російського наступу відбиті. тривають бої за Ізюм та Маріуполь.

До речі, Туреччина заявила про готовність провести морську операцію з евакуації всього населення Маріуполя. Оскільки за кількістю бойвих кораблів Туреччина значно переважає російський чорноморський флот та навіть має щойно збудований десантний вертолетоносець "Анадолу", що може у екстреному випадку взяти на борт до 10 тисяч людей, то можливість такої операції в разі її успіху - це буде величезний людський вчинок Туреччини та ознака її пануючого статусу на Чорному морі. Тобто - саме Туреччина зможе показати, хто на Чорному морі хазяїн, а російські військові кораблі можуть йти вказаним їм курсом нахуй.

Ростуть російські втрати на фронтах. Вони свідчать про деяке збільшення активності сухопутних боїв та деяке зменшення активності російської авіації протягом 1 та 2 квітня.

comments powered by HyperComments