37-й день війни: знову обстріл Одеської області та загальний відступ росіян (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Пятница, 1 апреля 2022, 22:40
Сьогодні, увечері 1 квітня ворог знову обстріляв Одеську область ракетами. Але загалом російські війська майже всюди по фронту або відступають, або стоять на місці.
37-й день війни: знову обстріл Одеської області та загальний відступ росіян (ВІДЕО)

Продовжую розповідати, що відбувається під час Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Сьогодні 37-й день бойових дій, 1 квітня. Але якось невесело. "Дякую" росіянам, щоб ви всралися, та води не було, що сьогодні не запилиш чогось веселого, як раніше, та не поглузуєш з політиків. 

Спочатку майже весь день я навіть трохи радів, що в Одесі спокійно, ніхто не бомбить та ніхто не обстрілює. Але не розслабляємось, буквально зараз, під час вечірньої повітряної тривоги кудись у Одеській області "прилетіло". Куди - зараз не скажемо, лише згодом, після надання офіційної інформації. За словам начальника Одеської військової адміністрації Максима Марченка, один з населених пунктів Одеського району Одеської області обстріляли трьома ракетами "Іскандер", які випустили з окупованого Криму. Є постраждалі.

Самі росіяни на своїх інтернет-форумах пишуть, що по Україні з Криму 1 квітня випускали ракети "Онікс" с берегових комплексів чорноморського флоту "Бастіон".

Але нагадаю - що в період з 27 по 31 березня обстрілів Одеської області не було взагалі через якісну роботу ППО.

Тим часом становище на фронтах, якщо казати коротко, потроху стає краще. Ворог киває п'ятами з Київської області - як з правобережної, так і з лівобережної її частини. Тут росіяни не просто планово відводять війська для передислокації, а тупо тікають. Звільнюють містечка та села в Чернігівській, Сумській, Запорізькій та Херсонській областях.

Так і не розпочався той наступ росіян в районі Донбасу, про який кажуть вже кілька днів. Окупанти просто не можуть зосередити тут достатньо сил, щоб мати перед початком наступу хоч якусь чисельну перевагу. Адже ті сили, які вони планували перекинути сюда з-під Києва - розбиті.

Але не варто розслаблятися! Ворог має ще дуже багато сил. І вони досі планують проголосити якісь фейкові "республіки" у Херсоні, Мелітополі та Токмаку. Вони продовжують штурмувати Маріуполь. І хоча знову вдалося вивезти звідти деяку кількість людей, захисникам міста та тим мирним людям, хто там залишається - дуже и дуже важко. Росіяни просто знищують Маріуполь так, як вони це робили в Сирії. 

Трохи новин про російські військові кораблі. Свіженького з космосу ще немає. Тому ось дивіться, вранці 1 квітня Керченською протокою пройшли з Азовського моря ті два десантні кораблі, які зазнали пошкоджень під час Бердянського погрому - коли вони, охоплені полум'ям пожеж вийшли в море. Це "Новочеркаськ" та "Цезар Куніков". Візуально вони цілі, але що там у них всередині - один біс знає. Так чи інакше, їх чекає ремонт у Севастополі. 

До речі, той самий "Саратов", який вибухнув у Бердянську 24 березня від влучання нашої ракети, зараз лежить на дні за кілька метрів від причалу. На космічному знімку видно, що його палуба вкрита водою, а характер затоплення вказує на те, що корпус цього старого корабля міг розломитися навпіл.

Дещо про вранішній обстріл Бєлгороду. Паливну базу там знищили два військових вертольоти. Вранці я помилився, коли визначав їх тип - то були не КА-52, а МІ-24, але це не так важливо. Важливо те, що росія звинувачує в цій атаці Україну. Але з самого першого дня війни в росії на найвищому офіційному рівні багато разів казали, що повністю знищили всю українську авіацію - і тому вони брешуть. На даний момент уряд України вже офиційно відповів, що це не було ударом Збройних сил України. Та й операція з атакою вертольотами об'єкту у глибокому ворожому тилу, з наявністю протиповітряної оборони, була б просто самогубством. Саму тому єдина можлива версія, зважаючи на вже декілька заяв тамошнього губернатора Гладкова про ти чи інші "провокації", "обстріли" та інше, - це обстріл російської нафтобази у російському Бєлгороді російською ж авіацією. Мета - зрозуміла, зробити собі ж чергове "виправдання" воєнних злочинів проти України, інформаційно "накачати" російський народ на війну та мобілізацію.

Агресори неперервно зазнають великих втрат. Дивимось інфографіку. Зверну вашу увагу, що за минулу добу найбільша динаміка - по їх збитим літакам, загалом вже 143 по офіційним даним на ранок 1 квітня, тобто за минулу добу було збито 8 ворожих літаків. Це - наслідок початку роботи нових для України британських зенітно-ракетних комплексів ближнього радіусу дії.

Тим часом про більш широкий асортимент озброєння для України, включаючи зенітно-ракетні комплекси середнього та дальнього радіусів, далекобійну артилерію НАТОвського калібру 155 мм з комплексами контрбатарейної боротьби вже кажуть у Великобританії. Австралія передає бронемашини. А Німеччина - партію БМП, хоч і старого радянського зразка, які залишилися ще з часів розділеної країни. В Естонії будують цілий завод з виробництва "Джавелінів", які всі будуть надані Україні. 

Тобто - розширюється військова підтримка України від всього світу. До санкцій проти росії приєдналась Грузія, уряд якої (на відміну від одностайно підтримавших нас грузинів) вважався проросійським. 

Хоч боротьбу з агресором веде передусім український народ, але він не один. У нас за спиною у якості союзників, у якості тилу - весь світ. А протистоїть нам - одна-єдина країна, з мертвою та відрізаною від високих  технологій економікою, країна-ізгой, країна-злочинець.  Країна, якою керує не людина, а якесь хуйло, яке треба просто знищити, щоб повернути мир всьому світу. 

comments powered by HyperComments