28-й день війни: ситуація в Одесі, бої на фронті та втрати агресорів (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Середа, 23 березня 2022, 12:28
Дуже коротко - про основні воєнні події 23 березня. В Одесі спокійно. На південному фронті вже кажуть про дев'яту серію Чорнобаївки. Ростуть втрати росіян.
28-й день війни: ситуація в Одесі, бої на фронті та втрати агресорів (ВІДЕО)

Розповідаю про основні події Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників на 28-й день бойових дій, 23 березня.

Ніч на 23 березня пройшла в Одесі дуже спокійно. Лише вранці в Одесі пролунала повітряна тривога - десь на півгодини, ще до восьмої. 

Одесі та Одеській області вже на деякий час не загрожує висадка морського десанта росіян - підготовлені до цього підрозділи морської піхоти знищені в боях під Миколаєвом та Маріуполем. Навіть ліквідовано командира окремої 810-ї бригади російської морської піхоти полковника Шарова. Але російські військові кораблі продовжують знаходитись у морі, блокуючі наші українські порти - Одесу, Південний, Чорноморськ, Миколаїв та інші. 

Вночі та вранці росіяни продовжували обстріли наших міст, знову постраждав Київ. Було завдано ракетного удару по житловим будинкам та порту в Миколаєві. 

Українські війська стримують ворога на всіх напрямках та завдають росіянам удари. Працювала українська авіація, здійснивши декілька повітряних нальотів на ворожі колони та знищивши кілька крилатих ракет. Вночі також відбулася дев'ята серія знищення загарбників у Чорнобаївці - при черговій спробі росіян провести обстріл з РСЗВ "Смерч" їх знищили контрбатарейним вогнем. 

Британська розвідка каже про плани росіян. Це може бути наступ від Харкова та Маріуполя з метою оточення українських військ на Донбасі та прориву в обхід Миколаєва на Одесу. Втім, на даних напрямках агресори не просто зупинені, а й значно відкинуті. Зберігається загроза вступу у війну беларусі з боку росії. Однак, армія беларусі не має бажання воювати проти України, хоч і змирилася з фактичною окупацією своєї держави росією.

Ростуть втрати росіян.  За попередню добу було уражено понад 17 повітряних цілей ворога (6 літаків, 5 БПЛА, 1 вертоліт та 5 крилатих ракет. Загалом вони втратили у повітрі вже 101 літак, 124 вертольоти, 42 безпілотники, 517 танків, 1578 бронемашин, 267 артсистем та 80 систем РСЗВ, 47 засобів ППО. На морі вони втратили ракетний корвет, 2 швидкісних та 1 десантно-штурмовий катер.

Наступальный потенціал росії майже вичерпався. Без широкомасштабної мобілізації вона вже за пару тижнів не зможе більше воювати. Накладені на росію санкції працюють - і вони не лише знищують російську економіку, а й викидають напризволяще десятки та сотні тисяч безробітних. Вони можуть "зайняти" їх, мобілізувавши в армію. Але зараз час працює на нас, задля перемоги України, все більше наближуючи росію до неминучої поразки.


Поддержать развитие нашего издания можно, переведя любую сумму на банковскую карту в гривне:
4149 4993 7111 0758
Или через сервис Патреон
Половина ваших пожертвований будет передана для нужд Вооруженных сил Украины.
Наш телеграм-канал о войне и Одессе.

comments powered by HyperComments