Війна в Одесі на 25-й день бойових дій: повітряні тривоги та заборона проросійських партій (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Воскресенье, 20 марта 2022, 14:44
Лаконічно - про основні події 20 березня в Одесі та Україні. Агресори майже припинили обстріли Одеси, хоча продовжують лунати сигнали повітряної тривоги. Ростуть втрати росії та падає боєздатність її армії. Заборонили проросійські політичні партії, а командування закликає українців єднатися та не працювати на ворога, займаючись недоречними суперечками та критикою.
Війна в Одесі на 25-й день бойових дій: повітряні тривоги та заборона проросійських партій (ВІДЕО)

Продовжую розповідати про основні події Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Сьогодні 20 березня, 25-й день бойових дій. 

В Одесі минулий вечір, ніч та ранок 20 березня пройшли спокійно. Ніяких обстрілів Одеси та Одеської області ракетами чи спроб атакувати нас з літаків не було. Але декілька разів лунали сирени повітряної тривоги та було чутно роботу системи ППО.

За даними Генштабу ЗСУ, росія втратила потенціал до наступу і не веде активних бойвих дій на всіх фронтах, за винятком напрямку на Донбасі з метою захопленні міст Северодонецьк, Попасна, Рубіжне. Але росіяни продовжують штурмувати Маріуполь. На півдні, між Миколаєвом та Херсоном ворог перейшов до оборони. Продовжуються обстріли українських міст - звичайними снарядами та ракетами невибіркової дії. За вчорашній день майже припинилися повітряні нальоти та застосування ворогом авіації.

Ростуть втрати агресорів. На 20 березня це вже понад 14 700 осіб загиблими та полоненими. Це 96 літаків та 118 вертольотів, 476 танків та 1487 бойових броньованих машин, 230 артсистем та 74 системи РСЗВ, 44 засоби ППО та інше. Деякі російські підрозділи знищені повністю або майже повністю. Загарбники планують застосовувати у складі своєї окупаційної армії неповнолітніх. А задля мобілізації на території так званих "ЛДНР" підвищили вік мобілізованих до 65 років. Тобто, проти України кинуть воювати дітей та дідів.

Вночі 20 березня в Україні рішенням РНБО заборонена на час військового стану діяльність проросійських політичних партій, зокрема "ОПЗЖ", "партії шарія", "Опозиційного блоку" та інших. Міністерству юстиції запропоновано розробити механізм повної заборони та ліквідації цих політичних сил. Це може означати скасування депутатських мандатів даних партій у Верховній Раді та місцевому самоврядуванні. Нагадаю, буквально вчора лави фракції ОПЗЖ у Одеській міськраді покинули дві депутатки. А депутатів Одеської міської та обласної рад викрито нашою редакцією на зйомці розташування блокпостів під Одесою.

Командувач ЗСУ генерал Залужний навіть звернувся до українців з закликом припинити недочасну зараз критику та розганяння "зради" на кшталт "нас злили", "місто здають ворогу", "саботаж", та різноманітних інтернет-суперечок. Все це сприяє ворогу - російським загарбникам, є результатом російських інформаційних спецоперацій та ображає захисників України.

У самій росії окремі бізнесмени та політики вже розглядають плани фізичного усунення, тобто, вбивства путіна задля того, щоб припинити війну у надії на зняття або зменшення санкцій. Також росії загрожує голод через нестачу матеріалу для посівної, зокрема під загрозою виробництво цукру і цілої низки пов'язаних із цим харчових та сільськогосподарських виробництв.

Цю війну треба завершувати. Завершувати однозначною перемогою України над росією - тобто таким миром, який буде кращим за становище нашої держави до 2014 року з відновленням територіальної цілісності та абсолютними гарантіями безпеки. 

І тому перемога буде за нами, путін буде розбитий, все буде Україна.


Поддержать развитие нашего издания можно, переведя любую сумму на банковскую карту в гривне:
4149 4993 7111 0758
Или через сервис Патреон
Половина ваших пожертвований будет передана для нужд Вооруженных сил Украины.
Наш телеграм-канал о войне и Одессе.

comments powered by HyperComments