Одеса на четвертий день війни готова до оборони (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Воскресенье, 27 февраля 2022, 16:26
Розповідаю про військову ситуацію у Одесі та Одеській області на середину четвертого дня Вітчизняної війни українського народу против російських загарбників. Відбиття морського десанту на узбережжі Чорного моря, робота системи ППО, становище у місті: комендантська година, транспорт.
Одеса на четвертий день війни готова до оборони (ВІДЕО)

Подробиці майже всього, що відбувається зараз в Одесі - майже наживо у відеосюжеті. Я пройшов вулицями рідного міста та побачив ситуацію як вона є. Нікуди їхати не збираюся - тому що Одеса є і залишиться українським містом.

Якщо коротко, то вранці, десь о п'ятій, в місті працювала зенітна артилерія - українська ППО стріляла по російським безпілотникам. Також вночі або вранці росіяни намагалися висадити морський десант на узбережжі біля міста-супутника Одеси Чорноморська - десант знищено. Також вранці чулися поодинокі постріли.

Місто готове до оборони. Територіальна оборона озброєна, має все необхідне для бою. Волонтери привозять все необхідне. Одеський трамвай, як і 1941 року, стає фронтовим - із рейок варять протитанкові їжаки. Одесити масово готують для загарбників чудові смаколики - коктейлі Молотова, або просто бандерівське смузі. Біля міста стоять могутні військові частини Збройних сил України.

Поки я записував відеоблог - стало відомо з повідомлень Міністерства оборони про потоплення двох катерів чи суден загарбників. І це підтверджується спостереженнями мешканців Вилкового - вони бачили на обрії, як у морі десь біля острова Зміїного щось загорілося - і це щось могло бути лише російським. Росіяни несуть шалені втрати - більш як 4300 загиблих, це третина від всієї кількості загиблих радянської армії за 10 років війни в Афганістані - всього за три дні. 

Одеса живе. На лініях працюють трамваї та тролейбуси, є поодинокі маршрутки. На автостанціях майже пусто, люди чекають автобусів. Я бачив приміські автобусі на Біляївку через Маяки, кудись у нашу українську Бесарабію та міжміський автобус компанії Gunsel на Київ через Умань. 

У крамницях є майже всі продукти. А чого нема - намагаються підвезти. 

Одеса та вся Одеська область - під дією комендантської години. Це з 19-ї вечора та до 6-ї ранку. На цей час не можна виходити на вулицю, заборонений рух будь-якого транспорту, окрім спеціального - наших украіїнських військових, правоохоронців, пожежників, швидкої допомоги та деякого транспорту за спецперепустками. 

Одесити - годуйте на вулиці котиків, вони зараз за безлюддя особливо потерпають. 

І наостанок хвилинка позитиву - я знайшов єдину на всю Одесу точку, де торгують квітами.

Загальний стан ситуації - у нашому огляді основних подій дня.


Наш канал у Telegram
підтримати наше видання: 4149 4993 7111 0758


 

comments powered by HyperComments