Всі команди групи, де грала Україна, вилетіли з Євро

Середа, 3 липня 2024, 21:42
Остання команда, з якою Україна боролась у групі Е, покинула чемпіонат з футболу. Румунія розгромно програла Нідерландам та поїхала додому слідом за Словаччиною та Бельгією.
Всі команди групи, де грала Україна, вилетіли з Євро

Цікаво, що це сталось саме на стадіоні у Мюнхені, де Україна 17 червня розгромно програла свій перший матч на Євро саме румунам, ще й з тим самим рахунком — 0:3. Та сенсаційна перемога Румунії стала для них першою та останньою на Євро. Попереду був програш Бельгії та досить прогнозована нічия зі словаками, яка влаштувала всіх учасників нашої групи, окрім України. До речі, поразка від Нідерландів - лише третя поразка румунів в останніх 19 матчах.

З компанії цих "команд-кривдників" збірної України цікавіше за всіх на стадії 1/8 виглядала Словаччина, яку, нагадаю, Україна переграла, і яка ледь не вибила Англію з Євро. Британці врятувались лише в компенсованих хвилинах основного часу, коли зрівняли рахунок, а потім дотиснули деморалізованих суперників в овертаймі.

Бельгійці в нудній грі поступились Франції, вкотре розчарувавши своїх вболівальників. Вперше це сталось після матчу з Україною, де наприкінці валідольної гри бельгійці відверто тягнули час та грали на бажану для них нічию, за що їхні прихильники обурено освистали своїх гравців. Це так вразило футболістів, що вони навіть не наважились підійти до своїх трибун та подякувати їм за підтримку.

Якщо чесно, то трохи заздрю вболівальникам команд з нашої групи. Для них свято Євро було довше на одну гру. І вони побачили свої команди в боротьбі з одними з найкращих збірних континенту. А ми тепер можемо тільки гадати, як би збірна Україна виглядала на полі проти Англії, або проти Нідерландів, або проти Франції. Якби потрапили до етапу плейоф. Ключеве слово тут - якби… Проте наші гравці вже спостерігають за чемпіонатом по телевізору вдома або під час відпустки, а Євро-2024 наближається до свого фіналу без їхньої участі.

Залишилося лише сім матчів, де вісім команд визначать, хто стане чемпіоном Європи. Перші чвертьфінальні матчі відбудуться 5 липня, а фінал - 14 липня на Олімпійському стадіоні в Берліні.

Насолоджуємося футболом далі!

comments powered by HyperComments