Залізничні перевезення до портів зростають

Четверг, 21 марта 2024, 12:49
Динаміка завантаження залізниці у напрямку морських і дунайських портів Одеської області свідчить про зростання вантажоперевезень у цьому напрямку та зменшенні перевезень до західних кордонів.
Залізничні перевезення до портів зростають

Зараз до морських портів Одеси, Чорноморська і Південного рухається 7514 вагонів із зерном. Це на 435 одиниць більше, ніж тиждень тому. Такі дані були оприлюднені під час наради представників «Укрзалізниці» з учасниками зернового ринку 21 березня.

За останній тиждень побільшало вагонів із зерном, що рухаються у напрямку портів Великої Одеси, — з 7079 до 7514 одиниць. Зріс і показник вивантаження зерна у портах. Зараз він становить 1449 вагонів проти 1433 тиждень тому.

Побільшало вагонів із зерном, які прямують до порту Ізмаїлу. За тиждень накопичення зросло на 82 одиниці, до 658 вагонів. Середньодобовий показник вивантаження вагонів з зерном в порту Ізмаїл становить 104 вагони на добу. За тиждень показник збільшився на вісім одиниць.

Проте деякі термінали не можуть прийняти заадресовані вантажі. Так, з вини термінала «Укрелеватора» у порту Одеса наразі покинуто шість потягів. Із них сьогодні планують два «підняти», проте ще один доведеться відставити. Також шість поїздів із вантажами покинуто з вини «Трансбалктермінала» у порту Чорноморськ. Сьогодні планують три потяги «підняти», але ще чотири доведеться покинути. Водночас «підняли» поїзди, що прямували до «Рисоіл Термінала».

Минулого тижня накопичення вагонів із зерном у напрямку портів Великої Одеси зросло на понад 1 тис..

comments powered by HyperComments