Україна контролює вже 92 населених пункти на території росії

Вівторок, 20 серпня 2024, 11:01
Український наступ на росію продовжується, армія України контролює вже 92 населених пункти на понад 1200 квадратних кілометрів російської території.
Україна контролює вже 92 населених пункти на території росії

Станом на вечір 19 серпня українські військові тримають під контролем понад 1250 км кв території Курської області росії та 92 населені пункти. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час наради з керівниками дипломатичних установ України.

Крім того, внаслідок знищення мостів через річку Сейм значне угруповання російських військ на біля 700 км² території Курської області опинилося у оперативному оточенні.

“Українські воїни продовжують захисну операцію у визначених районах Курської області. На сьогодні наші сили контролюють більш ніж 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти”, – розповів Зеленський.

За його словами, загалом ця операція стала найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців із російського полону.Також відбувається поповнення обмінного фонду для України.

“Ми вже здобули найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це вагомий результат, і це одна з наших цілей, і наші дії тривають”, – зазначив президент.

Він зазначив, що ще кілька місяців тому багато хто у світі, що така операція нереальна і що це перетин нібито найбільш червоної з усіх червоних ліній, які є в росії.

Глава держави додав, що операція в Курській області є найбільш ефективною протидією російському терору та забезпеченням реального ускладнення ситуації для держави-агресора.

6 серпня росіяни заявили про “прорив” кордону з боку України у Курській області.

Вже сьому добу у прикордонних районах Курської області точаться бойові дії. Наразі росія ввела режим контртерористичної операції одразу в трьох прикордонних з Україною областях.

comments powered by HyperComments