Як відбивали нічну атаку шахедами та ракетний удар по Одесі (ВІДЕО)

Субота, 6 липня 2024, 11:21
Вночі 6 липня росіяни третю ніч поспіль атакують Україну дронами-камікадзе типу "шахед". Окрім того, південні регіони, в тому числі Одеса, стали цілями ракетного удару напередодні.
Як відбивали нічну атаку шахедами та ракетний удар по Одесі (ВІДЕО)

У ніч на 6 липня 2024 року ворог завдав удару 27-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із Криму та Курської обл. – рф.

Цієї ночі захисникам неба вдалось уразити 24 «шахеди» у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Херсонській, Харківській, Донецькій, Сумській, Чернігівській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській областях.

В Одеській області через цю нічну атаку була повітряна тривога з майже 2-ї ночі до 5:35 ранку, а ще одна повітряна тривога була вже вранці з 7:23 по 7:48 через ракетну небезпеку. Під час нічної тривоги в Одесі було чутно роботу ППО - але що саме збивали, поки що невідомо.

Дрони змогли завдати ушкоджень енергетичнійй інфраструктурі Сумської області.

Вчора, у другій половині дня 5 липня росіяни атакували Одеську область ракетами з тактичної авіації.

Протягом дня 5 липня 2024 року протиповітряною обороною півдня України збито п'ять керованих авіаційних ракет Х-59, які ворог спрямував із літаків тактичної авіації. Частину з цих ракет росіяни випустили по Одесі та її околицям під час повітряної тривоги, яку оголосили о 17:44. У місті було чутно роботу ППО.

Також знищено сім розвідувальних безпілотників, а саме: 4 «ZALA», 2 «Supercam» та 1 «Орлан-10».

Ще раз звернемо увагу на використання росіянами "шахедів" у червні. За червень по Україні було запущено близько 328-336 цих дронів, з яких збито 311 - тобто 94-95%.

Основні цілі – Старокостянтинів, Дніпропетровська та Запорізька області. Одеську область безпосередньо майже не атакували.

52% від усіх пусків відбувається з Приморсько-Ахтарська (Краснодарський край), 24% з мису Чауда (Крим).

Після українського удару по базі ППО в районі Єйська 21.06 «шахеди» звідти наразі не вилітають. Також припинилися запуски з району Балаклави та була певна перерва запусків з мису Чауда, оскільки і туди, і  туди прилітали інші, добрі, дрони.

comments powered by HyperComments