США планують за певних умов зняти всі обмеження на українські удари по російській території

Середа, 3 липня 2024, 10:15
Американські політики вважають, що Україна має отримати можливість бити по російській території американською зброєю без обмежень для досягнення перемоги.
США планують за певних умов зняти всі обмеження на українські удари по російській території

В Конгресі США закликали дозволити Україні завдавати удари на більшу відстань. Про це законодавці заявили під час слухань в Комітеті Палати представників з міжнародних відносин.

Конгресмен-республіканець Джо Вілсон заявив: "Військовий злочинець путін і його сили розрахували точну дистанцію для ударів по Україні з російської території – таким чином, щоб Україна не могла завдати ударів у відповідь. Хоча деякі обмеження на українські контратаки вже було знято, цього очевидно недостатньо" 

У Конгресі закликали зняти усі обмеження із ЗСУ, на використання далекобійних американських ракет ATACMS по російських військових об'єктах на території рф. Вілсон зазначив, що перемога України можлива лише якщо США це дозволить. Законодавці, які підтримують зняття усіх заборон із ЗСУ наголошують, що ця вимога є двопартійною, її підтримують як республіканці, так і демократи.

Двопартійна делегація Конгресу США прибула до Києва в понеділок, 1 липня, щоб продемонструвати підтримку України та отримати інформацію про американську допомогу. Під час візиту конгресмени виступили за пришвидшення допомоги Україні та за дозвіл стріляти в глибину росії.

Водночас помічник Держсекретаря з питань Європи Джеймс О'Браєн заявив під час слухання в Комітеті Палати представників з міжнародних відносин. , що у випадку, якщо росія спробує розширити нинішній фронт, Україні дозволять здійснювати обстріли на більшу відстань ніж наразі обумовлені приблизно 100 км.

За словами О’Браєна, росія втрачає здатність до наступу через знищення Україною російських потужностей поблизу кордонів. Він також зазначив, що пріоритетом США було забезпечення України зброєю та зосередження її "в областях найгострішої необхідності". "Ми спостерігаємо різкі зміни в здатності росії підтримувати свою кампанію проти України через втрату об’єктів в зоні, де дозволено вести вогонь", - сказав чиновник. 

comments powered by HyperComments