Вночі ворог знову атакував Україну

Воскресенье, 31 марта 2024, 10:53
У ніч з 30 на 31 березня росіяни знову завдали комбінований повітряний удар, цілями якого стали Одеська область та західні області України.
Вночі ворог знову атакував Україну

У ніч на 31 березня 2024 року російські окупанти атакували 14-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95мс (район пусків Саратовська обл. – рф.),11-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків Приморсько-Ахтарськ – рф, Крим), балістичною ракетою «Іскандер-М» (Крим) та керованою авіаційною ракетою Х-59 (ТОТ Запорізької обл.)

В результаті протиповітряного бою знищено 18 повітряних цілей: 9 з 14 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 9 з 11 ударних БпЛА «Shahed-136/131». У інфографіці показано приблизну траєкторію польоту ракет і дронів.

До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Під прицілом ворога знов була енергетична інфраструктура Одещини та агропромислові потужності Херсонщини.

Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала на півдні близько 2 годин. 

Ворог щільно атакував Одещину. Всі 8 дронів вдалось збити.

Падіння уламків збитого дрону спричинило пожежу на одному з енергооб’єктів області, внаслідок чого відбулось знеструмлення кількох населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Люди не ушкоджені. Ведуться відновлювальні роботи.

По Херсонщині паралельно, під час дронової атаки, росіяни застосували й балістику, і керовану авіаційну ракету. Поцілили по законсервованому агропідприємству. Люди не постраждали.

comments powered by HyperComments