Названі обсяги російських ударів по портам Одеської області

Четверг, 7 марта 2024, 10:16
За останні місяці росіяни випустили по портам Одеської області та припортовій інфраструктурі понад 170 ракет і 880 дронів-камікадзе
Названі обсяги російських ударів по портам Одеської області

З початку липня 2023 року російська армія випустила понад 880 дронів-камікадзе типу "Шахед" та понад 170 ракети по портовій інфраструктурі Одеської області. 

Про це розповів командувач Військово-Морських сил віце-адмірал Олексій Неїжпапа під час візиту Володимира Зеленського і прем'єра Греції Кіріакоса Міцотакіса до Одеського морського торговельного порту.

Йдеться як про морські порти Одеса, Чорноморськ і Південний, так і про дунайські порти Ізмаїл та Рені, меншою мірою Усть-Дунайськ та їх припортову інфраструктуру. Обстріли портів росіяни поновили після припинення дії "зернової ініціативи" у липні 2023 р.

За його даними, завдяки зусиллям Повітряних Сил ЗСУ з грудня 2023 року росія призупинила дистанційне мінування з літаків підхідних каналів до українських портів. Саме в той час, до речі, в районі острова Зміїний був збитий російський бомбардувальник Су-24, який міг займатися мінуванням судноплавних фарватерів біля берегів Одеської області.

 

comments powered by HyperComments