Нова атака України шахедами

П'ятниця, 22 грудня 2023, 09:21
Вночі 22 грудня Україну знову атакували дронами-камікадзе росіяни.
Нова атака України шахедами

У ніч на 22 грудня 2023 року російські окупаційні війська атакували 28-ма ударними  безпілотниками типу «Shahed» з районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф,  Чауда – Крим.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті бойової роботи збито 24 «шахеди» у межах Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей. 

Повітряна тривога в Одесі була з 22 години і по майже 23:40. Одесу та Одеську область спочатку не атакували, але через північні райони ворожу дрони летіли з Миколаївщини далі на захід.

Але потім вже вночі у Одеській області ворог знов намагався поцілити по припортовій інфраструктурі. Уламками збитого БпЛА пошкоджено зерносховище, сталося займання, яке швидко приборкали співробітники підприємства. 

3 дрони збито над Одеською областю, 4 над Херсонською і 1 над Миколаївською областями. Всього над півднем України збито 17 безпілотників.

У Києві уламки збитого дрона влучили в багатоповерховий житловий будинок та у приватний сектор.

Таким чином, сьогодні ефективність ППО склала 85% при 24 збитих дронах з 28. А загалом за грудень - 88%, за місяць було запущено 431 шахед і збито 382.

comments powered by HyperComments