Посол Німеччини обіцяє третій ЗРК Patriot для України вже взимку

Пятница, 24 ноября 2023, 13:43
Обіцяний для України ще у жовтні третій зенітно-ракетний комплекс Patriot, за словами посла Німеччини, стане на бойове чергування вже цієї зими.
Посол Німеччини обіцяє третій ЗРК Patriot для України вже взимку

Додаткова система протиповітряної оборони Patriot з Німеччини буде розгорнута в Україні взимку. Про це заявив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

«Ситуація взимку зараз може стати дуже складною. Українська сторона зробила все можливе, щоб підготуватися до цієї ситуації, і ми допомогли з підготовкою. Я вже говорив про нашу підтримку протиповітряної оборони. На додачу до згаданих систем IRIS-T взимку тут буде розгорнута ще одна система Patriot з Німеччини», - сказав дипломат.

Як повідомлялося, Офіс Президента України поінформував на початку жовтня, що Німеччина працює над передачею Україні додаткової системи протиповітряної оборони Patriot. Мається на увазі той самий комплекс, який Німеччина обіцяла надати найближчого часу.

У середині листопада посол ФРН також заявив, що Німеччина до кінця року поставить в Україну ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-Т.

comments powered by HyperComments