Одесу і Одеську область двічі атакували росіяни ракетами

Вторник, 21 ноября 2023, 19:52
Вдень і увечері 21 листопада росіяни два рази здійснювали ракетні удари по Одесі та Одеській області.

Перша повітряна тривога була оголошена в Одесі біля 12:30 і тривала до приблизно 13:45. В цей час повідомлялося про запуск росіянами однієї ракети з літака тактичної авіації у бік південних районів Одеської області. Та потім ніякої інформації ані про збиті, ані про "прильоту" не було. Ракета просто "зникла з радарів".

Другу повітряну тривогу оголосили в Одесі о 17:05 і майже відразу пролунали два потужних вибухи, які особливо було чутно в центрі міста.

Згодом Сили оборони Півдня України та оперативне командування "Південь" заявили, що тактична авіація росіян протягом дня і увечері завдала ракетних ударів з використанням ракет типу Х-31П.

Протирадіолокаційні ракети ворог спрямовує намагаючись виявити та  знищити системи протиповітряної оборони. Це ракети з швидкістю у три швидкості звуку, але з малою далекобійністю всього у 160 км. Тому ці ракети дуже важко відстежити, адже від моменту пуску до влучення проходить всього до двох хвилин. Але за своєю руйнівною силою ракети типу Х31 відносно слабкі, маючи до 110 кг ваги боєголовки.

На території Одеси та Білгород-Дністровського району відбулось влучання по відкритій поверхні, адмінбудівлі та припортовій інфраструктурі. Люди не постраждали.

Влучення по відкритій поверхні, це, скоріше за все, ота ракета, що була випущена вдень, просто впала у поле. А дві інші ракети свідчать про намір уразити портову інфраструктуру.

Також повідомлялося про можливі скидання з літаків коригованих авіабомб кудись у бік плавнів гирла Дунаю.

Таким чином росіяни намагаються заважати судноплавству з морських портів Одеської області, але безрезультатно.

comments powered by HyperComments