Україна отримає ще одну батарею ЗРК Patriot з Німеччини

Пятница, 6 октября 2023, 16:36
Німеччина надасть Україні ще одну з наявних у неї 12 батарей зенітно-ракетних комплексів Patriot.
Україна отримає ще одну батарею ЗРК Patriot з Німеччини

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на ІІІ саміті Європейської політичної спільноти в Гранаді (Іспанія) пообіцяв посилити українську протиповітряну оборону американською системою Patriot. Про це глава держави повідомив у соцмережах.

"Змістовна зустріч із Федеральним канцлером Олафом Шольцом. Німеччина працює над забезпеченням України додатковою системою Patriot на зимові місяці. Вдячний за підтримку з боку ФРН у захисті нашої свободи й народу. Це також захист Європи та наших спільних цінностей" - заявив президент України.

Системи Patriot вперше були передані Україні Німеччиною у квітні поточного року, після чого аналогічні постачання узгодили Нідерланди та США. 

На початку серпня Німеччина передала Україні дві пускові установки американського зенітно-ракетного комплексу Patriot, а також дві установки ППО IRIS-T.

Зараз Україна має дивізіон Patriot, який складається з командного пункту, радару, а також самих пускових установок (до восьми одиниць).

Глава Raytheon (виробник Patriot) Грег Хайєс стверджує, що ЗРК Patriot разом з іншими системами ППО перехоплюють до 90% ракет в Україні. Україна внесла зміни до програмного забезпечення Patriot, завдяки чому ЗРК здатні відстежувати та знищувати гіперзвукові ракети, що летять удвічі швидше звичайних крилатих чи балістичних ракет.

comments powered by HyperComments