Російський теракт у селі Гроза: загинуло 51 особа, серед них дитина

Пятница, 6 октября 2023, 13:42
Напередодні росіяни здійснили ракетний обстріл села Гроза у Харківській області, де влучення ракети призвело до загибелі 52 чоловік.
Російський теракт у селі Гроза: загинуло 51 особа, серед них дитина

5 жовтня, село Гроза Куп’янського району Харківської області стало мішенню російського ракетного удару. За даними поліції, ракета «Іскандер» влучила у продуктовий магазин, де на момент трагедії проводився поминальний обід за місцевим військовим, який загинув на початку повномасштабного вторгнення1.

Внаслідок удару загинула 51 особа (серед них — 6-річний хлопчик), поранено — 72. Село було під окупацією шість місяців з початку російського вторгнення і до звільнення Харківщини. Після звільнення у селище повернулося близько сотні людей. Пізніше стало відомо про загибель вже 52 чоловік.

Президент України Володимир Зеленський назвав обстріл продуктового магазину «абсолютно свідомим терактом» і висловив співчуття родинам загиблих. Він також закликав світове співтовариство посилити санкції проти росії і не допустити, щоб її геноцидна агресія стала новою нормою.

Голова Харківської обласної держадміністрації Олег Синєгубов повідомив, що з 6 по 8 жовтня будуть оголошені дні жалоби. Прокуратура розпочала досудове розслідування теракту за статтею 438 ч. 2 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Також уряд Австрії викликав російського посла для дачі пояснень щодо цього військового злочину.

Обстріл села Гроза став одним з найбільш кривавих терактів, якими росія намагається залякувати українське населення і поглибити гуманітарну кризу на окупованих територіях. 

comments powered by HyperComments