Бельгія закупила для України ракети Sea Sparrow

Вторник, 5 сентября 2023, 13:40
Уряд Бельгії передасть Україні щонайменше 8 зенітних ракет морського базування Sea Sparrow.
Бельгія закупила для України ракети Sea Sparrow

Міністерство оборони Бельгії закупило у Німеччині 14 ракет класу "море-повітря" RIM-7 Sea Sparrow, частина з яких призначені для Сил оборони України. Про це пише бельгійська газета L'Echo.

Повідомляється, що вісім із закуплених ракет передадуть Україні. У канцелярії голови Міноборони Бельгії Людивін Дедондер зазначили, що ця допомога "ілюструє взаємодоповнюваність бельгійської підтримки".

У публікації також ідеться про те, що бельгійський уряд може ухвалити рішення про виділення Україні нового пакета військової допомоги на більш ніж 150 000 євро. Близько третини цієї суми припадає на закупівлю згаданих ракет. Вартість однієї ракети склала приблизно 7000 євро.

Сіністр оборони Бельгії також пропонує передати ЗСУ 3200 магазинів FNC для штурмових гвинтівок від Fabrique Nationale і близько 50 підривних снарядів Bangalore.

Зазначимо, що ракета Sea Sparrow розроблена компаніями Raytheon і General Dynamics. Її дальність становить до 30 кілометрів, а швидкість — близько 4200 кілометрів на годину.

Нагадаємо, 9 червня Рада міністрів Бельгії затвердила і схвалила 14-й пакет військової допомоги для України 32 мільйони євро. Загалом Міноборони Бельгії надало Україні військової допомоги на суму понад 306 мільйонів євро, зокрема 41 мільйон євро було витрачено на закупівлю палива. Також зараз відбувається передача Україні 400 одиниць автотехніки від Бельгії, в тому числі 80 бронемашин та 320 вантажівок.

comments powered by HyperComments