Офіційно: ЗСУ звільнили Роботине та наступають під Бахмутом

Понеділок, 28 серпня 2023, 16:06
Командування ЗСУ та керівництво Міноборони України повідомили про успішні наступальні дії під Бахмутом та офіційно підтвердили звільнення села Роботине.
Офіційно: ЗСУ звільнили Роботине та наступають під Бахмутом

Станом на ранок і першу половину дня 28 серпня ЗСУ витіснили окупантів з позицій у районах східніше та у центральній частині Кліщіївки біля Бахмуту. Про це заявили заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Також вона додала, що ЗСУ мали успіх в напрямку південно-східніше Роботине та південніше Малої Токмачки Запорізькоїої області.

Офіційно підтверджено звільнення села Роботине у Запорізькій області, про що фактично стало відомо ще кілька днів тому. "На півдні ми здійснюємо наступ. Це основний наш напрямок наступу. По Запорізькій і Херсонській областях ворог перебуває в обороні. Ви знаєте, що звільнено Роботине і далі наші війська рухаються південно-східніше Роботиного і південніше Малої Токмачки" - заявила Ганна Маляр.

Стосовно Кліщіївки, росіяни постійно перекидають туди резерви, щоб зупинити просування наших військ. Це село має стратегічне значення, звільнивши його, ми зможемо далі вийти до Опитного, що в перспективі може дозволити звільнити Бахмут, поставивши угрупування рф там у дуже небезпечне становище. 

Щодо Запорізького напрямку, то звільнення села Роботине дало змогу ЗСУ просуватися у бік Новопрокопівки та Очеретуватого. Після їх звільнення шлях на Токмак буде відкритий, а вже його деокупація відкриє шляхи для наступу на умовний Бердянськ чи Мелітополь.

comments powered by HyperComments