У обмежених ракетних ударах росіяни зазнали поразки

Понедельник, 28 августа 2023, 09:29
За дві доби 27-28 серпня 2023 р. росіяни завдали двох обмежених ракетних ударів по Україні.

Основні деталі того, як ППО відбивала російські ракетні удари за дві доби у відеоогляді.

В ніч на 28 серпня росіяни випустили по Україні 4 крилаті ракети "Калібр" з фрегату "Адмірал Ессен". Повітряна тривога тривала приблизно з половини четвертої до половина шостої ранку. З цих чотирьох ракет дві було збито, одна влучила у цивільний промисловий об'єкт у Полтавській області. Ще одна ракета, скоріше за все, просто впала кудись в поле.

Також вранці 28 серпня росіяни завдали удар по Кривому Рогу, випустивши дві ракети Х-59 з двох літаків Су-34. Обидві ракети було збито ППО.

В ніч на 27 серпня росіяни десь опівночі підняли у повітря 5 стратегічних бомбардувальників Ту-95, які після 2-ї ночі здійснили ракетні пуски над Каспійським морем. Командування Повітряних Сил України повідомило про 8 цілей у повітрі, з яких було збито 4 ракети Х101. Інші повітряні цілі були хибними, випущеними з метою ввести в оману систему ППО.

За останні дні росіяни запустили всього три дрони типу "шахед", які всі збили. Такі обмежені обсяги свідчать про поразку росії в протистоянні у повітрі. Вони накопичують запаси ракет і дронів, хоча знають, що більшість або майже всі крилаті ракети "Калібр", Х101 та дрони будуть збиті. А по позиціям і пусковим установкам ракет "Онікс" та інших в Криму завдано успішних українських ударів.

comments powered by HyperComments