Україна потребує більше 120 бойових літаків

Понедельник, 21 августа 2023, 16:26
Спікер командування Повітряних сил ЗСУ озвучив кількість винищувачів, яка потрібна для завоювання панування в українському небі.
Україна потребує більше 120 бойових літаків
На фоні інформації про погоджене з урядами Нідерландів та Данії надходження 61 винищувача F-16, спікер командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що зараз українській авіації потрібно 128 винищувачів, щоб замінити старий авіапарк та здобути перевагу в небі.
 
Озвучена Ігнатом кількість у 128 літаків приблизно відповідає штатній кількості чотирьох авіаційних бригад.
 
“Зрозуміло, що війна може внести свої корективи, але понад 100 літаків дійсно потрібно, щоб розосередити їх на різних аеродромах, щоб вони реагували на різні виклики та завдавати ударів з різних цілей. І літаками, і за наземними, і за тилами противника, зокрема”, – каже Ігнат.

Важливо розуміти, підкреслив Ігнат, - отримання винищувачів не означає, що ми виграємо війну по клацанню пальців. Але за допомогою F-16 українська авіація отримає перевагу у повітрі над окупованими територіями, де дуже часто, відзначають у Повітряних силах, можуть поки що одночасно перебувати близько 8-9 винищувачів Росії. Вони скидають авіабомби та пускають ракети.

Наявність західної авіації у ЗСУ та присутність її близько до лінії фронту зменшить активність авіації оосії. До того ж, ймовірно, російські літаки почнуть частіше падати

comments powered by HyperComments