По Одесі завдали потужного повітряного удару

Вторник, 18 июля 2023, 09:19
В ніч на 18 липня росіяни атакували Одесу дронами-камікадзе і ракетами, та ППО збила всі повітряні цілі
По Одесі завдали потужного повітряного удару

В ніч на 18 липня росіяни знову атакували Україну, її південні області з повітря. Це сталося того ж дня, як російський недодиктатор путін, який є самі знаєте хто, заявив про припинення дії зернових угод, тобто про те, що росія більше не буде виконувати своїх зобов'язань перед Туреччиною та ООН.

Всі деталі повітряного удару по Одесі у нашому відеоогляді.

Всього росіяни, за повідомленням оперативного командування "Південь", запустили кількома хвилями по Одесі і Миколаєву 26 ударних дронів типу "шахед".

У Миколаєві був один "прильоту" у складську будівлю десь у промзоні, ще 5 дрони збили.

На Одесу росіяни запустили. 21 дрон. Повітряна тривога тривала приблизно з 2 до 4-ї години ночі. Жоден з дронів не долетів, всі 21 збила ППО. Але було дуже гучно: ми чули як роботу ППО, так і звуки оцих летючих шматків металобрухту.

Вже після цього, сподіваючись на виснаження зенітників та певне виявлення позицій ППО, росіян. запустили на Одесу 6 крилатих ракет "Калібр" зі своїх кораблів у морі. Однак всі ракети були збиті. Проте уламками збитих ракет було пошкоджено портову інфраструктуру в Одесі.

Таким чином, судячи з минулої атаки порту Чорноморськ кілька днів тому, росіяни почали системно завдавати ударів по нашим портам.

Всього ж минулої ночі загалом росіяни випустили 36 дронів-камікадзе та 6 ракет, з яких ППО збила 31 дрон і всі ракети. Також було збито і розвідувальний дрон.

comments powered by HyperComments