Канада надає Україні пакет військової допомоги

Понедельник, 12 июня 2023, 12:54
Вартість нового пакету військової допомоги для України від Канади складає бчля 400 мільйонів американських доларів.

Канада виділяє 500 млн. канадських доларів (близько $400 млн.) на військову допомогу Україні. Про це оголосили в офісі прем'єр-міністра Канади під час візиту Джастіна Трюдо до України.

"Канада твердо налаштована реагувати на незаконне та невиправдане вторгнення (Росії в Україну), продовжуючи надавати Україні військову допомогу, у тому числі додаткові 500 млн доларів для підтримки здатності реагувати на російську агресію", - йдеться у заяві.

Новий пакет оборонної допомоги також передбачає передачу Україні 288 ракет АІМ-7 для ППО.

Канада до 2026 року продовжує мандат військової тренувальної місії UNIFIER, у рамках якої за 8 років уже пройшли підготовку понад 35 тис. українських військових.

Оттава також приєднається до навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та допомагатиме в обслуговуванні цих літаків.

У рамках міжнародної "танкової коаліції" Канада допоможе організувати роботу центру технічного обслуговування танків Leopard 2 у Польщі.

Крім того, Канада передасть ЗСУ 10 тисяч снарядів калібром 105 мм і найближчими тижнями завершить доставку 122 броньованих автомобілів Roshel, про що було оголошено раніше. На даний час в Україну прибуло 88 таких машин

comments powered by HyperComments