Трагедія на Каховській ГЕС: що з затопленнями

Суббота, 10 июня 2023, 17:04
Інформація від міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка та ДСНС про стан справ у Херсонській та Миколаївській областях після знищення росіянами Каховської ГЕС.
Трагедія на Каховській ГЕС: що з затопленнями

Станом на другу половину дня 10 червня у Херсонській області фактично підтоплено 47 населених пунктів, із них: 33 (3815 будинків) – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій.

Евакуйовано з затоплених районів і населених пунктів 2620 осіб, з яких 160 дітей. Загинуло 4 людей. Травмовано внаслідок обстрілу під час евакуаційних заходів – 11. Крім того, 27 осіб вважаються безвісти зниклими.

У Миколаївській області внаслідок руйнування Каховської ГЕС та підняття рівня води в руслі р. Дніпро, сталося підняття рівня Бузького лиману, р. Південний Буг, р. Інгул, р. Інгулець та р. Висунь, внаслідок чого частково підтоплено 31 населений пункт (підтоплено 540 будівель, 856 городів, 549 господарств). Повністю відрізані під'їзди до с. Афанасівка Снігурівської ТГ, де проживає 379 мешканців.

Двома оперативними групами рятувальників здійснюється моніторинг ситуації та уточнення інформації. Залучено 4 мотопомпи для чергування в якості аварійних насосів на насосній станції резервного водозабору Миколаєва.

У відео огляд ситуації в Херсоні за 9 та ранок 10 червня.

comments powered by HyperComments