У Німеччини розглядають можливість передачі Україні своїх далекобійних ракет

Вторник, 23 мая 2023, 11:35
Німецькі політики вже пропонують надати Україні ракети Taurus німецької розробки з дальністю до 500 км.
У Німеччини розглядають можливість передачі Україні своїх далекобійних ракет

Родеріх Кізеветтер, представник Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та опозиції уряду Шольца, висловив свою підтримку постачанню українським збройним силам німецьких крилатих ракет Taurus.

В інтерв'ю Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), Кізеветтер заявив, що партнери України повинні надати їй усі можливі засоби для боротьби з погрозами та дотримуватися міжнародного права.

Він зазначив, що крилаті ракети Taurus із їхньою дальністю до 500 кілометрів можуть бути важливим внеском з боку Німеччини. Ці ракети можуть застосовуватися проти різноманітних укріплень і мають статус "протибункерних" боєприпасів.

Політик підкреслив, що не повинно бути обмежень і що ці ракети дозволять Україні завдавати ударів на значній відстані за лінією фронту російською військовою інфраструктурою.

Кізеветтер зазначив, що Німеччина має обмежену кількість ракет Taurus, але використання їх Україною принесе значні переваги та якісне покращення.

Він також підкреслив, що ці ракети мають досвід застосування в Бундесвері, але більшість із них досі не використовувалися і краще використовувати їх в Україні, ніж зберігати в Німеччині.

comments powered by HyperComments