Російський флот зазнав поразки у Чорному і Середземному морях та відступає (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 8 ноября 2022, 18:08
Ми продовжуємо досліджувати діяльність російського флоту та можливість його загрози з Чорного та Середземного морів для Одеси та інших міст України.
Російський флот зазнав поразки у Чорному і Середземному морях та відступає (ВІДЕО)

Станом на 8 листопада чисельність російського оперативного з'єднання у Чорному морі - 7 одиниць. Серед них - жодного ракетного корабля. І тому саме сьогодні загрози ракетного удару з моря для Одеси та будь-якого іншого українського міста немає. Але ситуація може змінитися - адже росіяни все ще мають в строю три надводні кораблі та декілька підводних човнів з "Калібрами", які можуть вийти в море.

Тому давайте подивимось, що там коїться у Севастополі. Всі деталі щодо дислокації російських кораблів у нашому відеосюжеті.

На Північній стороні у бухті Голландія все без змін. Кормою ошвартовані старі фрегати "Ладный" та "Пытливый", новий, але небоєздатний, фрегат "Адмирал Эссен", два патрульних корвети проекту 22160 та корвет на підводних крилах проекту 1239. Пошкоджений фрегат "Адмирал Макаров" ошвартований правим бортом до причалу - як раз для того, щоб і пробоїну не було видно, і щоб не перевернувся. Неподалік також ошвартований плавучий кран.

Також можна побачити і кораблі в Південній бухті. Найцікавіше - це два підводні човни проекту 636.3. Вони тимчасово повернулися з свого нового пункту базування на ремонт. Також видно десантний катер "Атаман Платов" типу "Дюгонь", десантний катер типу "Серна". катери типу "Раптор" та захоплену 2014 року українську субмарину "Запоріжжя". Також видно відкрите бонове загородження.

Загалом, російський флот після подій 29 жовтня у Севастопольській бухті значно скоротив свою активність у морі, в тому числі досить часто взагалі не виводить на позиції ракетні кораблі. Це пов'язано з тим, що обидва фрегати типу 11356, здатні діяти будь-якої погоди, зараз стоять в ремонті, отримавши пошкодження. Також у ремонті два з 4 ракетних підводних човнів. Ті 2 підводні човни, які залишаються - базуються у Новоросійську та не можуть застосовуватися з великою інтенсивністю. А три невеликі корвети проекту 21631 нездатні діяти в морі навіть під час легкого шторму.

З Середземного моря відступили кораблі тихоокеанського флоту росії. Їх побачили у Сингапурській протоці - це крейсер "Варяг", однотипний зі знищеною у Чорному морі "Москвою", та великий протичовновий корабель "Адмирал Трибуц" в супроводженні танкера "Борис Бутома". Ці кораблі повертаються до Владивостоку після майже дев'ятимісячної безславної служби у Середземному морі - вони так чекали, так чекали, можливості перейти у Чорне море... Але Туреччина ще у лютому закрила чорноморські протоки для військових кораблів України та росії, що не дало останній жодної можливості посилити свій чорноморський флот для десантної операції на Одесу.

Отже, у Середземному морі тоді залишаються лише ті кораблі, які офіційно входять до складу російського чорноморського флоту. Кораблі зі складу балтійського та тихоокеанського флотів вже відступили.

Також можливо, що ці два кораблі будуть супроводжувати самого російського ватажка пу на саміт "великої двадцятки" - якщо отого бункерного діда не оголосять там персоною нон-грата. Хто ж захоче перебувати поруч з тим, хто вже на міжнародному рівні поставлений на один щабель з всякими там Адольфами, Саддамами, Муаммарами та іншими диктаторами, які дуже невдало для себе закінчили своє нікчемне життя.

Так чи інакше, але ми бачимо, як російський флот, який 24 лютого мав величезну перевагу в силах, зараз зазнав поразки та став на Чорному морі зовсім недієздатним агонізуючим угрупованням. А середземноморська ескадра - розформована. Все це - повна поразка флоту росії на морі.

comments powered by HyperComments