По порту Одеси росіяни завдали потужного ракетного удару (ВІДЕО)

Суббота, 23 июля 2022, 12:00
Вранці 23 липня росіяни завдали потужного ракетного удару по Одесі. Були "прильоти" безпосередньо по інфраструктурі Одеського порту. Таким чином, підписані напередодні угоди про розблокування портів Одеса, Чорноморськ та Южний.
По порту Одеси росіяни завдали потужного ракетного удару (ВІДЕО)

Об 11-й годині 23 липня в Одесі оголосили повітряну тривогу і майже відразу над містом почали лунати потужні вибухи. Це росіяни завдали чергового ракетного удару по місту. Цьому передувала спроба повітряної розвідки Одеси увечері 22 липня, коли над містом було збито російський безпілотник.

Частину ракет було збито силами ППО. Але частина ракет дала одне чи декілька влучень на території міста Одеси чи навіть безпосередньо у інфраструктуру порту Одеси. На місці влучення виникла сильна пожежа. Фото опублікувало "Суспільне".

За офіційним повідомленням оперативного командування "Південь", ворог атакував Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". 2 ракети збито силами протиповітряної оборони. 2 влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Таким чином росія фактично припинила дію підписаної нею угоди про розблокування українських портів (Одеса, Чорноморськ, Южний), текст якої має фразу про те, що "сторони не здійснюватимуть жодних нападів на торгові судна та інші цивільні судна і портові споруди, які беруть участь у даній ініціативі". Однак, дані угоди ще підлягають остаточній ратифікації Кабінетом Міністрів України - для підписаного Україною тристороннього документу, а також уряд чи "парламент" росії - для підписаного росією тристороннього документу. Іншими сторонами є Туреччина та особисто її президент Ердоган та ООН у особі її генерального секретаря Гутьєрреша.

Таким чином, росія у перший же день після підписання даної угоди цинічно порушила її та зробила всі спроби домовитися з нею позбавленими будь-якого змісту.

На нашому відео - перший аналіз угод про зняття морської блокади з Одеси.

comments powered by HyperComments