В Одесі знову активізувався "нахаббуд" біля "Будинку-Стіни"

Субота, 5 жовтня 2024, 12:32
У Воронцовському провулку в центрі Одеси знову намагаються забудувати простір біля знаменитого "Будинку-Стіни". Міська влада каже, що роботи незаконні.
В Одесі знову активізувався "нахаббуд" біля "Будинку-Стіни"

Декілька днів тому відновилися будівельні роботи у Воронцовському провулку поруч із "Будинком-Стіною" - в тому самому місці, де вони були з 2017 року заморожені. На вказаній сусідній споруді з'явився навіс, мета якого - приховати процес зведення чогось.

Будівельні роботи виявилися незаконними. Тут діє заборона, встановлена міською владою у вересні 2017 року.

Як заявив очільник міського ДАБК Олександр Авдєєв, очікується розпорядження про демонтаж незаконних споруд: "Всі матеріали передано в Приморську адміністрацію. Наразі чекаємо розпорядження на демонтаж самовільно влаштованих елементів та конструкцій."

А на самому будівництві вже з'явився припис від міської влади з вимогою негайно демонтувати навіс і надати необхідні документи: "У терміновому порядку призупинити роботи: з реконструкції нежитлового приміщення 1 поверху та встановлення каркасу для даху. На підставі закону … надати копії таких документів: що засвідчують право власності, дозвільні документи на проведення будівельних робіт, дозвіл на порушення об'єкта благоустрою…"

На ділянці поруч з "Будинком-Стіною" ще у 2012 році почалися роботи зі зведення триповерхового будинку, який у випадку добудови міг знищити візуальний ефект "будинку з однією стіною". Тоді стало відомо, що дозвіл на будівництво отримала фірма, пов'язана з дружиною голови одного з одеських судів. Після суспільного резонансу проект забудови переробили — другий і третій поверхи об'єкта "зсунули" вглиб двору, на одній лінії з "Будинком-Стіною" залишився лише перший поверх. Крім того, забудовник зобов'язався привести до ладу фасад пам'ятки. Потім, до 2017 року роботи були зупинені. А коли їх відновили, одеські активісти провели кілька акцій, під час однієї навіть пішли на штурм будмайданчика. Під тиском громадськості тоді ж будівництво заморозили.

comments powered by HyperComments