Ремонтом одеської школи зацікавилися правоохоронці

П'ятниця, 30 серпня 2024, 15:03
Черговою спробою відремонтувати школу №39 в центрі Одеси за 109 мільйонів зацікавилося Бюро економічної безпеки. Правоохоронці підозрюють, що компанія, яка перемагала у тендерах, не має ресурсів для виконання необхідного обсягу робіт.
Ремонтом одеської школи зацікавилися правоохоронці

У Бюро економічної безпеки заявляють, що відомство не допустило розтрати понад 109 млн. грн. з міського бюджету Одеси на реконструкцію будівлі загальноосвітньої школи.

Співробітники теруправління БЕБ встановили, що чиновники профільного управління міськради в Одесі оголосили тендер на проведення реконструкції будівлі школи, оцінивши роботи у 109 млн. грн.

За загальною сумою вартості тендеру, мова йде про будівлю школи №39, що на розі Успенської та Канатної вулиць. Ця школа закрита на  Підрядника на ці роботи шукають уже вп'яте і черговий тендер оголошено на 10 вересня.

Реконструкція школи повинна включати в себе ремонт фасадів, покрівлі та утеплення даху, встановлення пандусів, заміну вікон та дверей, а також проведення каналізації та облаштування огорожі на території школи, а також інші роботи.

Попередні рази двічі перемагала компанія ТОВ "Стімакс". Проте фахівці Бюро встановили, що компанія не мала необхідної матеріально-технічної бази, відповідної кількості працівників і в цілому вона не відповідала іншим кваліфікаційним вимогам.

Після того, як аналітики теруправління БЕБ направили листа органу місцевого самоврядування з рекомендаціями переглянути рішення про закупівлю відповідних послуг, замовник - Управління капбудівництва Одеської міськради - розірвав укладений договір із підрядною організацією.

comments powered by HyperComments