Одесити не можуть отримати гроші як компенсацію за свої знищені квартири

Четвер, 23 травня 2024, 15:35
Власники знищених російськими обстрілами квартир в Одесі вже досить довго не можуть отримати гроші для купівлі нового житла для себе за державною програмою "єВідновлення".
Одесити не можуть отримати гроші як компенсацію за свої знищені квартири

Як стало відомо 23 травня під час засідання виконкому Одеської міськради, Мінінфраструктури затримує компенсації одеситам, чиє житло постраждало або знищено внаслідок російських атак. 

“Проблема у тому, що не виділяються гроші. Заброньовано п'ять квартир із Добровольського 134 – не виділено гроші, хоча люди знайшли житло… На жаль, міністерство інфраструктури пояснює це тим, що немає коштів на виділення. Картамишівська, 14 теж три квартири пішли вже на договір купівлі-продажу, але гроші на них не заброньовано. Очікуємо найближчим часом, що мінінфраструктури дасть відповідь, у який термін будуть виділені гроші”, – зазначили у профільному відомстві.  

Також, за словами віце-мера Олександра Філатова, із середини квітня "висять" 15 заявок на компенсації за пошкоджене майно та житло. Одеський міський голова Геннадій Труханов доручив оформити листи на військові адміністрації з метою отримати відповідь, коли саме люди отримають гроші. 

Раніше ми повідомляли, що в Одесі наразі вважаються знищеними 66 квартир у багатоквартирних будинках, в тому числі на Картамишевській, у секції багатоповерхівки на проспекті Добровольського, на вулиці Приморській та у інших місцях.

“Міська рада зробила все, що від нас залежить, але люди ставлять запитання нам. Люди знайшли квартири, уклали договір із продавцем, і зараз приходить продавець “Якщо завтра не буде грошей, розриваємо договір, шукайте іншу квартиру”. Дзвонитимемо, щоб нам сказали коли виділять гроші” - заявив Труханов.

comments powered by HyperComments