Що буде з одеською котельнею, у якій обвалилася труба

Четверг, 18 января 2024, 14:33
У одеській мерії визначилися з долею котельні у житловому масиві ім. Котовського, в якій під час урагану обвалилася димова труба.
Що буде з одеською котельнею, у якій обвалилася труба

За словами директорки КП "Теплопостачання міста Одеси" Ганни Позднякової, ремонтувати залишки пошкодженої димової труби не будуть. Замість неї збудують нову димову трубу, яку планують ввести у експлуатацію до початку нового опалювального сезону.

Зараз вже проходить тендер на проектування нової  димової труби. 

Також будуть обстежувати димові труби інших міських котелень.

А ректор Одеської академії будівництва та архітектури Анатолій Ковров вважає, що реальною причиною руйнування димової труби просто від сильного вітру став будівельний брак та невідповідність бетону, з якого зведено трубу, будівельним нормам.

“Якщо проєктна міцність бетону була 400, тоді у радянські часи, то (зараз було виявлено, – ред.) від 500 до 100 у блоках і містах сполучення оцих 2,5 метра кроків будування. На жаль, така міцність бетону не могла витримати такі навантаження”, — сказав він під час брифінгу

Ковров додав, що комісія дійшла до висновків, що бетон мав зруйнуватися, що і сталося. За його словами, завдяки низькій міцності на цих блоках не відбувалося необхідного сшиплення арматури бетону. Ще він назвав важливим чинником руйнування ерозію бетону. Тому він звернув увагу, що варто використовувати не тільки металеву арматуру, яка хоч і має велику міцність, але зазнає корозії та "втоми металу".

comments powered by HyperComments