Одеська міськрада фінансує ремонт пошкоджених будинків

Среда, 17 января 2024, 11:40
17 січня на позачерговій сесії Одеської міської ради було прийняте рішення про фінансування з міського бюджету ремонту та відновлення пошкоджених російськими ударами житлових будинків.
Одеська міськрада фінансує ремонт пошкоджених будинків

Сьогодні депутати Одеської міської ради виділили з міського бюджету майже 90 млн грн на відновлення будинків, пошкоджених внаслідок російських повітряних ударів, та ліквідацію наслідків руйнувань.

Серед тих будинків, що не підлягають відновленню - приватні будинки на вул. Пішеніна, триповерхівка на вул. Картамишевській. Ці будинки знесуть остаточно. Місто допомагає мешканцям цих будинків через єВідновлення податися на компенсацію за знищене житло.

До програми включені всі  об'єкти, що наразі потребують відновлювальних робіт. Серед них і 5 млн гривень на будинок на вул. Ак. Заболотного, 54, який постраждав від влучення дрону у дах. А також кошти на відновлення будинків, що зазнали ушкодження сьогодні вночі по проспекту Шевченка - це 5 млн. гривень. Загалом 52 млн витратять на відновлення житлових будинків на Військовому узвозі, вулицях Висоцького, Канатній, Аполлона Скальковського, Академіка Заболотного та Середній.

«До критичного стану віднесена й багатоповерхівка на Середній. Частина будинку фактично висіть у повітрі. На стабілізацію потрібно 7 млн гривень. І постачальники вже звозять метал на місце просто під гарантії оплати. Ще 35 млн гривень потрібно на відновлювальні роботи. Вони також передбачені змінами в програму розвитку житлового господарства», - сказав мер Одеси Геннадій Труханов. 

comments powered by HyperComments