В Одесі будуть ремонтувати пошкоджену висотку на Молдаванці

Четвер, 11 січня 2024, 17:13
Багатоповерховий житловий будинок на вулиці Середній, який було дуже серйозно пошкоджено від влучення російської ракети 29 грудня, будуть відновлювати за бюджетні кошти.
В Одесі будуть ремонтувати пошкоджену висотку на Молдаванці

Напередодні Нового року, 29 грудня під обстріл потрапив будинок на вулиці Середній. Ракета типу Х-101 влучила у нову багатоповерхівку на рівні четвертого поверху, де розірвалася всередині будинку та спричинила пожежу. На щастя, опорні конструкції витримали. Проте станом на зараз цей об’єкт – один із найбільш проблемних.

За інформацію, наданою експертами, протиаварійні роботи треба провести якомога швидше, аби уникнути обвалення будинку.

Мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну нараду за участю профільних муніципальних служб та будівельників. Сума, що потрібна на відновлення будинку, обчислюється в десятках мільйонів гривень та є непідйомною для ОСББ та мешканців. Для виділення коштів проведуть позачергову сесію міської ради.

«Я буду ініціювати проведення позачергової сесії та виділення коштів з бюджету міста. Наразі визначаємося із потрібною сумою. Паралельно будемо шукати інші джерела співфінансування. Зробимо все можливе, аби допомогти мешканцям квартир та зберегти будинок»
- зазначив мер Одеси.

Детальніше про цей повітряний удар - у нашому оперативному відеоогляді. 

Всього тоді, за уточненими даними командувача ЗСУ Валерія Залужного і командування Повітряних сил, було запущено 158 повітряних цілей різних типів, тобто 122 ракети загалом та 36 дронів. З них було збито 114 - 87 крилатих ракет типу Х-101 та 27 дронів. З цієї кількості понад 30 ракет було збито над Києвом та його околицями. Не збивали, відповідно, балістичні ракети та надзвукові ракети Х-22 і Х-31.

По півдню України ворог випустив 9 ракет. Силами протиповітряної оборони 6 ракет, імовірно Х-101/555/55, вдалось збити: 1 на Миколаївщині і 5 над Одеською областю.

3 ракети влучили в житлові будинки Одеси: приватний будинок зруйновано вщент, старий триповерховий багатоквартирний зазнав критичних руйнувань, там загинула одна людина, в одному з житлових комплексів ракета прошила багатоповерхівку, розірвавшись всередині, випаливши кілька поверхів.

comments powered by HyperComments