В Одесі продовжать реставрувати пам'ятки архітектури

Четверг, 23 ноября 2023, 16:26
Одеський виконком схвалив зміни до міської цільової програми збереження об'єктів культурної спадщини.
В Одесі продовжать реставрувати пам'ятки архітектури

Незважаючи на воєнний час, в Одесі продовжує діяти міська цільова програма збереження об'єктів культурної спадщини на території Центрального історичного ареалу терміном на 2022-2024 рр. Програму прийняла міська рада у квітні 2022 року - тобто, вже під час війни.

На сьогоднішньому засіданні виконкому були погоджені зміни у цю програму.

Суть змін - в скороченні запланованих на 2023 рік видатків по цій програмі з 210 до 52 мільйонів гривень. Спочатку планувалося у тому чи іншому обсязі витратити ті 210 мільйонів на 137 будівель зі статусом пам'ятки архітектури.

На наступний рік поки що заплановане фінансування залишається без змін - 210 мільйонів гривен, які будуть розподіляти на 140 об'єктів. Серед них - 30 мільйонів гривень на ремонтні роботи у будівлі міськради на Думській площі та у Воронцовському палаці, який вже кілька разів зазнавав пошкоджень від близьких "прильотів" російських ракет.

Заплановане на 2024 рік фінансуваннія цієї програми, скоріше за все, буде використано в якості резерву для перенаправлення на військові потреби чи відновлення міста після пошкоджень від російських обстрілів.

comments powered by HyperComments